314
Η διαλυμενη μηχανή των δύο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ | πηγή Πρώτο Θέμα

Νεκρός 29χρονος αστυνομικός της ΔΙΑΣ σε καταδίωξη κακοποιών από τη Νίκαια μέχρι τον Ασπρόπυργο

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2023, 10:08
Η διαλυμενη μηχανή των δύο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ
|πηγή Πρώτο Θέμα

Νεκρός 29χρονος αστυνομικός της ΔΙΑΣ σε καταδίωξη κακοποιών από τη Νίκαια μέχρι τον Ασπρόπυργο

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2023, 10:08

Την απώλεια ενός ακόμη στελέχους της, εν ώρα καθήκοντος, θρηνεί η Ελληνική Αστυνομία, καθώς 29χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης που ξεκίνησε από την περιοχή της Νίκαιας και έφθασε μέχρι τον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η καταδίωξη άρχισε περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα μετά από κλοπή οχήματος στη Νίκαια. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην περιοχή, εντόπισαν δύο ύποπτα οχήματα. Το ένα σταμάτησε στο σήμα για έλεγχο, το δεύτερο όμως ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να αρχίσει η καταδίωξη.

Επειτα από περίπου μισή ώρα, στο ύψος του Ασπροπύργου, ο οδηγός του ύποπτου οχήματος έκανε έναν επικίνδυνο ελιγμό. Το περιπολικό που το κυνηγούσε, φρέναρε απότομα και η μοτοσικλέτα της Ομάδας ΔΙΑΣ που ακολουθούσε, έπεσε με ταχύτητα πάνω του.

Οι δύο αναβάτες εκσφενδονίστηκαν σε απόσταση 70 μέτρων στο αντίθετο ρεύμα. Σοβαρά τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου λίγη ώρα αργότερα ο ένας υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Ειδικών Φρουρών Στράτο Μαυροειδάκο, ο δεύτερος αστυνομικός, συνεπιβάτης, «δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή». «Πιστεύουμε, όμως, ότι θα πάνε όλα καλά», ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ενώ όπως έκανε γνωστό, πλέον έχει μεταφερθεί στο 401.

Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, έχει συλληφθεί  ένα άτομο που επέβαινε στο ύποπτο όχημα.

Για αρκετή ώρα λόγω του τροχαίου δυστυχήματος τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου παρέμεινε κλειστό.

Σε δήλωσή του για τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού και τον σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε:

«Αλλος ένας έλληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος, προσπαθώντας να προστατεύσει την κοινωνία από εγκληματικά στοιχεία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και το Σώμα της ΕΛΑΣ. Το προσωπικό της ΕΛΑΣ, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προσπαθεί να ανταποκριθεί τόσο στην πανδημία βίας και παραβατικότητας, που μαστίζει το δυτικό κόσμο, όσο και στη δυσπιστία μέρους της κοινωνίας απέναντι στο αστυνομικό έργο. Με απόλυτη υπηρεσιακότητα και αυταπάρνηση προσφέρουν πολλά, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και αξίζουν καθολικής αναγνώρισης και στήριξης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...