189
|

Νεαροί στο Βερολίνο μετατρέπουν ναζιστικά σύμβολα σε ζωγραφιές

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2017, 18:31

Νεαροί στο Βερολίνο μετατρέπουν ναζιστικά σύμβολα σε ζωγραφιές

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2017, 18:31

Τα σύμβολα μίσους αποτελούν ανοιχτές πληγές στην καρδιά των πόλεων. Ειδικά στις γειτονιές του Βερολίνου και άλλων μεγάλων πόλεων στην Γερμανία, αρκετοί τοίχοι καλύπτονται από συνθήματα υπέρ του Χίτλερ ή σβάστικες. Ντόπιοι και τουρίστες περνούν καθημερινά δίπλα τους χωρίς να ξέρουν πως να αντιδράσουν. Μία παρέα νέων όμως αποφάσισε να αναλάβει δράση.

Συγκεκριμένα, η μικρή ομάδα των φοιτητών χρησιμοποιούν το ταλέντο και τις καλλιτεχνικές τους επιδόσεις στο γκράφιτι για να αφαιρέσουν από το κέντρο της πρωτεύουσας της Γερμανίας τα ναζιστικά σύμβολα. Η δράση τους μάλιστα προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών μέσων ενημέρωσης που τους συνάντησαν και μίλησαν μαζί τους.

«Αναρωτιόμασταν για μεγάλο χρονικό διάστημα για το πώς θα έπρεπε να απαντήσουμε σε αυτά τα μηνύματα μίσους. Κι έτσι αποφασίσαμε να απαντήσουμε με αγάπη και χιούμορ» λέει στο BBC ο ιδρυτής της ομάδας των γκραφιτάδων που ονομάζεται Ομάρι.

Η ιδέα αυτή του Ομάρι και των άλλων φοιτητών έχει ενεργοποιήσει εκατοντάδες νέους στην Γερμανία και όχι μόνο που αποφασίζουν να καθαρίσουν τις γειτονίες τους από τα σύμβολα μίσους. Οσο για την παρέα των νέων στο Βερολίνο, υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν αυτό που κάνουν αν δεν καθαρίσει εντελώς η πόλη τους από τα ναζιστικά σύμβολα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...