435
Η 26χρονη Σάρα Πότζι, κόρη του ιδιοκτήτη του μπαρ, κρατώντας το τυχερό δελτίο των 209 εκατ. ευρώ | ΑΠΕ-ΕΡΑ

Ιταλία: Δελτίο λοταρίας αξίας 2 ευρώ κέρδισε… 209 εκατ.

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2019, 19:45
Η 26χρονη Σάρα Πότζι, κόρη του ιδιοκτήτη του μπαρ, κρατώντας το τυχερό δελτίο των 209 εκατ. ευρώ
|ΑΠΕ-ΕΡΑ

Ιταλία: Δελτίο λοταρίας αξίας 2 ευρώ κέρδισε… 209 εκατ.

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2019, 19:45

Ένα δελτίο που κόστισε δυο ευρώ και επικυρώθηκε σε ένα μπαρ στο Λόντι, κοντά στο Μιλάνο, κέρδισε το τζακπότ των 209 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αποτελεί νέο ρεκόρ τόσο για την Ιταλία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ιταλικού Superenalotto, όσο και για την Γηραιά Ήπειρο.

Οι τυχεροί αριθμοί 7, 32, 41, 59, 75 και 76, επιλέχθηκαν τυχαία από το αυτόματο σύστημα στο μπαρ του Γκουλιέλμο Πότζι και της συζύγου του, Μαρίζα.

Ο Πότζι, καταχαρούμενος για την επιτυχία, πήγε εσπευσμένα στο Bar Marino, στο κέντρο του Λόντι, και άνοιγε.. σαμπάνιες για τους θαμώνες.

Πλέον, πρέπει να βρεθεί και ο άνθρωπος που κέρδισε το τεράστιο αυτό χρηματικό ποσό – που μπορεί και να μην εμφανιστεί ποτέ, για ευνοήτους λόγους, και να το κάνει μέσω του δικηγόρου του.

Ο ιδιοκτήτης λέει πως δεν θυμάται ποιος μπορεί να «έριξε» το τυχερό δελτίο.

«Πού να ξέρεις ποιος το επικύρωσε. Σήμερα υπήρχε συνεχής ροή, κόσμος έμπαινε και ζητούσε ένα δελτίο στην τύχη. Εγώ τύπωνα, τύπωνα», είπε στα μέσα ενημέρωσης ο Πότζι που ασφαλώς πανηγυρίζει γιατί, ως είθισται, όλο και κάποιο… πουρμπουάρ θα πάρει και αυτός ως «πράκτορας».

Το δελτίο με τους τυχερούς αριθμούς και το ποσό που κερδίζει

Στο πλαίσιο του παιγνιδιού, ο παίκτης πρέπει να στοιχηματίσει σε έξι αριθμούς από το 1 έως το 90 και κανένας δεν είχε βρει τους σωστούς από τον Ιούνιο 2018.

Ο τυχερός, όποιος και αν είναι αυτός, έχει 90 ημέρες να παρουσιαστεί στα κεντρικά του Superenalotto με το τυχερό του απόκομμα και να εισπράξει το ποσό, από το οποίο, ασφαλώς κερδίζει και το ίδιο το ιταλικό κράτος, καθώς με τον ισχύοντα φόρο του 12% για τα τυχερά παίγνια, θα επιστραφούν στα κρατικά ταμεία περί τα 25 εκατ. ευρώ.

Ακόμη και έτσι, δεν νομίζουμε να έχει παράπονο ο τυχερός ή η τυχερή που θα βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό 184 εκατ. ευρώ.

Η οικογένεια Πότζι ανοίγει σαμπάνιες για τους θαμώνες

Το προηγούμενο ρεκόρ του ιταλικού Superenalotto ήταν 177 εκατομμύρια ευρώ τον Οκτώβριο 2010.

Το νέο ιταλικό ρεκόρ είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ σε νικητή λοταρίας στα ευρωπαικά χρονικά καθώς υπερβαίνει επίσης εκείνο του Euromillion, στο τζακπότ του οποίου έχουν τεθεί ανώτατο όριο τα 190 εκατομμύρια ευρώ.

Τρεις φορές έχει φθάσει αυτόν τον αριθμό, τον Αύγουστο 2012 στην Αγγλία, τον Οκτώβριο 2014 στην Πορτογαλία και τον Οκτώβριο 2017 στην Ισπανία.

Πρόκειται για μεγάλα ποσά, που παραμένουν ωστόσο αστεία μπροστά στο τζακπότ του 1,537 δισεκ. δολαρίων (1,37 δισεκ. ευρώ προ φόρων) που κέρδισε τον Οκτώβριο του 2018 στο αμερικανικό Mega Millions μια κάτοικος της Νότιας Καρολίνας, το όνομα της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...