370
Ομπάμα, Μπάιντεν και Κλίντον μαζί στη σκηνή του Radio City Music Hall | REUTERS/Elizabeth Frantz

Νέα Υόρκη: Ο Ομπάμα και ο Κλίντον βοήθησαν τον Μπάιντεν να συγκεντρώσει $25 εκατ.

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2024, 13:16
Ομπάμα, Μπάιντεν και Κλίντον μαζί στη σκηνή του Radio City Music Hall
|REUTERS/Elizabeth Frantz

Νέα Υόρκη: Ο Ομπάμα και ο Κλίντον βοήθησαν τον Μπάιντεν να συγκεντρώσει $25 εκατ.

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2024, 13:16

Στην ίδια σκηνή βρέθηκαν ο Τζο Μπάιντεν, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μπιλ Κλίντον, την Πέμπτη, σε μία εκδήλωση που συγκέντρωσε το ποσό-ρεκόρ των 25 εκατ. δολαρίων για την προεκλογική εκστρατεία του αμερικανού προέδρου.

Την εκδήλωση στο Radio City Music Hall της Νέας Υόρης, με οικοδεσπότη τον δημοφιλή τηλεπαρουσιαστή Στιβ Κόλμπερτ, σημάδεψαν επεισόδια από διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων, τόσο μέσα όσο και έξω από την αίθουσα.

Ο Μπάιντεν, που έφθασε μαζί με τον Ομπάμα με το προεδρικό αεροσκάφος στη Νέα Υόρκη και ο Κλίντον, πήραν μέρος σε συζήτηση που συντόνισε ο παρουσιαστής της εκπομπής The Late Show,  μπροστά σε 5.000 ανθρώπους που είχαν πληρώσει εισιτήριο από 250 έως 500.000 δολάρια.

Οσοι πλήρωσαν τα περισσότερα, παραβρέθηκαν σε δεξίωση της Τζιλ Μπάιντεν μετά την εκδήλωση.

Όμως η συζήτηση διακόπηκε επανειλημμένα από διαδηλωτές, που φώναζαν συνθήματα εναντίον του Μπάιντεν για τη στήριξή του στο Ισραήλ.

«Ντροπή σου, Τζο Μπάιντεν», φώναξε ένας από τους διαδηλωτές μέσα στην αίθουσα.

Διαδηλωτές έξω από το Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης – REUTERS/Andrew Kelly

Ο Ομπάμα είπε πως ο Μπάιντεν συμπεριφέρεται με «ηθική καθαρότητα» όσον αφορά τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς, είναι διατεθειμένος να ακούσει όλες τις πλευρές και να αναζητήσει κοινό τόπο. Οταν ένας άλλος διαδηλωτής τον διέκοψε, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε: «Δεν μπορείς μόνο να μιλάς και να μην ακούς. Αυτό κάνει η άλλη πλευρά», αναφερόμενος προφανώς στους Ρεπουμπλικανούς.

Ο Ομπάμα τόνισε τα επιτεύγματα του Μπάιντεν στη διάρκεια της προεδρικής θητείας του, όπως η επέκταση της ασφάλισης υγείας και της περίθαλψης, το όριο στις τιμές της ινσουλίνης και τα βήματα για την ενεργειακή μετάβαση.

Ο Κλίντον από την πλευρά του στάθηκε στο ότι η πορεία της οικονομίας επί προεδρίας Μπάιντεν είναι σημαντικά καλύτερη από ό,τι επί προεδρίας Τραμπ. Ο νυν πρόεδρος «αξίζει άλλη μια θητεία», είπε.

Η αυτοκινητοπομπή των τριών ηγετών των Δημοκρατικών πέρασε μπροστά από εκατοντάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τη Γάζα.

Διαδηλωτές διέκοψαν εξάλλου την συναυλία των Κουίν Λατίφα, Λίζο, Μπεν Πλατ, Σίνθια Ερίβο και Λία Μισέλ. Ορισμένοι από τους προσκεκλημένους πλήρωσαν 100.000 δολάρια για να φωτογραφηθούν με τους τρεις πρόεδρους από τη διάσημη φωτογράφο Ανι Λίμποβιτς.

Οσον αφορά την προεκλογική εκστρατεία, μέχρι τέλη Φεβρουαρίου, ο Μπάιντεν είχε συγκεντρώσει 155 εκατ. δολάρια σε δωρεές, ενώ ο Τραμπ, 37 εκατ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...