197
Οι θερμοκρασίες που θα σημειωθούν την Τρίτη | meteo.gr

Νέα θερμή εισβολή από την Αφρική ανεβάζει κι άλλο τον υδράργυρο

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2021, 11:17
Οι θερμοκρασίες που θα σημειωθούν την Τρίτη
|meteo.gr

Νέα θερμή εισβολή από την Αφρική ανεβάζει κι άλλο τον υδράργυρο

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2021, 11:17

Nέα άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες θα προκαλέσουν οι θερμότερες αέριες μάζες που καταφθάνουν από την Αφρική, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Συγκεκριμένα, τις απογευματινές ώρες της Τρίτης –την όγδοη ημέρα με τη χώρα να βρίσκεται στα «κόκκινα»– οι θερμότερες αέριες μάζες που βρίσκονται στη Βόρεια Αφρική, θα αρχίζουν να κινούνται προς την Ελλάδα, με αποτέλεσμα τη σταδιακή νέα άνοδο της θερμοκρασίας.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά την Τρίτη, τους 37-39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια τους 35-36 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιωτικά τμήματα, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας στο ανατολικό Αιγαίο τους 35-37 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη και την ανατολική Ρόδο έως τους 38, ενώ στις Κυκλάδες και το Ιόνιο τους 33-34 βαθμούς.

Επιπλέον, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σήμερα, στα κεντρικά, βόρεια ορεινά τμήματα, αλλά και στα ορεινά της Πελοποννήσου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών.

Ο συνδυασμός των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα, σε συνδιασμό με τους εξασθενημένους άνεμους στα ηπειρωτικά, θα αυξάνουν σε πολλές περιοχές το αίσθημα δυσφορίας.

Αυξημένες θα διατηρηθούν επίσης οι συγκεντρώσεις σκόνης από τη Σαχάρα, κυρίως στα δυτικά και νότια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...