385
Η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής | INTIMEnews

ΝΔ για Μπέτυ Μπαζιάνα: «Πήγε να τιμήσει την επέτειο της 4ετούς καθυστέρησης στη δίκη της ΧΑ»

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 14:36
Η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής
|INTIMEnews

ΝΔ για Μπέτυ Μπαζιάνα: «Πήγε να τιμήσει την επέτειο της 4ετούς καθυστέρησης στη δίκη της ΧΑ»

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 14:36

Η εμφάνιση της συζύγου του Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυς Μπαζιάνα, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με τους φωτογράφους σε πλήρη ετοιμότητα να απαθανατίσουν την «επίσκεψη», δεν έμεινε ασχολίαστη από τη Νέα Δημοκρατία που υπενθύμισε με νόημα την τετραετή καθυστέρηση της δίκης στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 «Αύριο, 20 Απριλίου, κλείνουν ακριβώς τέσσερα χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, την οποία προκάλεσε η Νέα Δημοκρατία με στοιχεία που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη ήδη από το 2013. Προφανώς την “επέτειο” της πρωτοφανούς αυτής καθυστέρησης που οφείλεται αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ, πήγε να τιμήσει σήμερα στο δικαστήριο η σύζυγος του πρωθυπουργού», τονίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς.

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να εξηγήσει για ποιον λόγο όλα αυτά τα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ συμπορεύτηκε με τη ΧΑ. Στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, στις πλατείες της αγανάκτησης, στο δημοψήφισμα παρωδία, στις κοινές επισκέψεις βουλευτών τους στα νησιά, στην προσπάθεια να επιβάλουν την απλή αναλογική, στον διορισμό της κ. Θάνου στην Ανεξάρτητη Αρχή της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Εχει και η υποκρισία τα όρια της», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το όψιμο ενδιαφέρον της κυρίας Μπαζιάνα για την εξέλιξη της δίκης και τον «Γολγοθά» της μητέρας του Παύλου Φύσσα.

Κουμουνδούρου: Δεν έχετε περάσει ούτε απ’ έξω

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση της ΝΔ ήταν άμεση και σε εξίσου υψηλούς τόνους.

«Το κόμμα που συμπορεύτηκε και συνεχίζει να συμπορεύεται με τη Χρυσή Αυγή, το κόμμα που έστρωσε το έδαφος για την άνοδό της, το κόμμα που έδειξε διαχρονικά προκλητική ανοχή στα δεκάδες της εγκλήματα, το κόμμα που προσπάθησε να ξεπλύνει τη φασιστική της δράση με την επικίνδυνη θεωρία των 2 άκρων, το κόμμα που είχε χρεώσει στον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, Τ. Μπαλτάκο, τις επαφές μαζί της, το κόμμα που έχει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό τον Μ. Βορίδη, διάδοχο του Μιχαλολιάκου στην ηγεσία της νεολαίας της ΕΠΕΝ, το κόμμα που δεν λέει λέξη για τις τωρινές φασιστικές πρακτικές απέναντι σε στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με πρόσχημα τη συμφωνία των Πρεσπών, έχει το θράσος να πιάνει στο στόμα του τον ΣΥΡΙΖΑ και να μιλά για τη δίκη των νεοναζιστών», απάντησε η Κουμουνδούρου που συμπληρώνει ειρωνικά:

«Για την πορεία της δίκης, βέβαια, και τις σχετικές ενέργειες του υπουργείου Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων, κατανοούμε την πλήρη τους άγνοια. Ούτε έξω από τη δικαστική αίθουσα δεν έχουν περάσει για να αντιληφθούν τη φρίκη που σκόρπισαν οι νεοναζιστές».