167
Η πλαστική χειρουργική ανθεί στη Νότια Κορέα, αλλά οι κλινικές δεν εποπτεύονται επαρκώς | EPA/JEON HEON-KYUN

Ν. Κορέα: Κάμερες στα χειρουργεία για τον έλεγχο των ιατρών

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2021, 18:19
Η πλαστική χειρουργική ανθεί στη Νότια Κορέα, αλλά οι κλινικές δεν εποπτεύονται επαρκώς
|EPA/JEON HEON-KYUN

Ν. Κορέα: Κάμερες στα χειρουργεία για τον έλεγχο των ιατρών

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2021, 18:19

Η Νότια Κορέα αναγκάζει πλέον τους χειρουργούς να βιντεοσκοπούν επεμβάσεις, ώστε να αποτραπούν φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος ναρκωμένων ασθενών, αλλά, κυρίως, και επεμβάσεων από «γιατρούς» χωρίς τα απαραίτητα προσόντα.

Η απόφαση, γράφουν οι Times, διά νόμου που ψηφίστηκε αυτή την εβδομάδα, έρχεται έπειτα από σειρά περιστατικών στις πολυάριθμες κλινικές που ειδικεύονται στην πλαστική χειρουργική, οι οποίες δεν εποπτεύονται επαρκώς. Χειρουργοί φέρεται, μεταξύ άλλων, να άφησαν την ευθύνη επεμβάσεων σε άπειρους ή χωρίς προσόντα συναδέλφους τους.

Σε μία περίπτωση, ένας 24χρονος, που έκανε πλαστική επέμβαση στο σαγόνι, έπεσε σε κώμα και τελικά πέθανε. Το υλικό από την κάμερα έδειξε ότι ο χειρουργός άφησε στα μισά της επέμβασης την ευθύνη σε γιατρό που μόλις είχε αποφοιτήσει από τη σχολή. Ενώ μάλιστα ο νεαρός αιμορραγούσε, οι νοσοκόμες μακιγιάρονταν και κοιτούσαν τα κινητά τους!

Ο επικεφαλής χειρουργός της κλινικής, που έκτοτε έχει κλείσει, καταδικάστηκε σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας και φυλακίστηκε για τρία έτη. Στην οικογένεια του θύματος επιδικάστηκε αποζημίωση περίπου ίση με 310.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...