634
Ο πρόεδρος της ΝΔ με τον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή στον οποίο παραχώρησε τη συνέντευξη | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μητσοτάκης: «Ο Ρουβίκωνας δρα με την ανοχή της κυβέρνησης»

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2019, 11:26
Ο πρόεδρος της ΝΔ με τον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή στον οποίο παραχώρησε τη συνέντευξη
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Μητσοτάκης: «Ο Ρουβίκωνας δρα με την ανοχή της κυβέρνησης»

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2019, 11:26

Από τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές θα βγουν ξεκάθαρα πολιτικά συμπεράσματα, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, επικρίνοντας ακόμη την κυβέρνηση για τα περιστατικά βίας που γίνονται υπό την ανοχή της, όπως ο βανδαλισμός στη Βουλή από μέλη του Ρουβίκωνα.

Σε συνέντευξή του την Τετάρτη στον ραδιοσταθμό News 24/7, υπογράμμισε ότι η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή στη χώρα.

«Δεν καταλαβαίνω από κάποια κόμματα την τακτική των ίσως αποστάσεων. Και αυτοί που μας περιγράφουν περίπου ως το ίδιο, δεν τα πολυπιστεύουν. Συγκυβερνήσαμε με το Κίνημα Αλλαγής. Ολα αυτά λέγονται για λόγους τακτικής. Αν δει κανείς την ατζέντα μας και μας κρίνει με βάση αυτά που λέμε ότι θα κάνουμε, δεν υπάρχει δυσκολία σε ψηφοφόρο του Κινήματος Αλλαγής ή του Ποταμιού να ψηφίσει τη ΝΔ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης.

Ζωντανά στο ραδιόφωνο News 24/7

Geplaatst door Kyriakos Mitsotakis op Woensdag 22 mei 2019

 

Για το μήνυμα από την κάλπη των εκλογών, είπε: «Μακριά από μένα οποιαδήποτε αλαζονεία. Θα εξηγήσουμε την ετυμηγορία της κάλπης. Θα τα αξιολογήσουμε όλα όταν έρθει η ώρα.

» Οι εθνικές βουλευτικές εκλογές δεν είναι μακριά. Το αργότερο θα γίνουν τον Οκτώβριο. Θα είναι προβληματικό η χώρα να σέρνεται και να κυβερνάται τύποις».

Πρόσθεσε ότι «οι πολίτες θα ψηφίσουν για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Αν πιστεύουν ότι χρειάζεται μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή, πιστεύω θα ψηφίσουν τη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να την κάνει πράξη.

» Είμαι απολύτως διατεθειμένος να κάνουμε ανοικτή δημόσια συζήτηση για το τι είναι πρόοδος και τι είναι συντήρηση σήμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια συντηρητική δύναμη. Είναι βαθιά οπισθοδρομική δύναμη. Πάντως δεν είναι προοδευτική, είναι ένα μόρφωμα το οποίο αναρριχήθηκε με λαϊκισμό για να έρθει στην εξουσία και θα κάνει ό,τι πιστεύει ό,τι χρειάζεται για να παραμείνει στην εξουσία».

«Ο Ρουβίκωνας δρα με την ανοχή της κυβέρνησης»

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε εκτενή αναφορά στο βανδαλισμό της Βουλής από τον Ρουβίκωνα, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση.

Οπως είπε,  «ο Ρουβίκωνας δρα με την απόλυτη ανοχή της κυβέρνησης. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται στη Βουλή. Στην πρώτη επίθεσή τους είχε στείλει ο πρόεδρος της Βουλής σπίτι τους με ταξί.

» Αδιανόητο αυτό που έγινε χθες. Μια ομάδα τραμπούκων εκβιάζουν τη Δημοκρατία. Ολα αυτά γίνονται ως ένδειξη συμπαράστασης σε έναν αμετανόητο δολοφόνο. Επιδεικνύεται μια ανεξήγητη ανοχή σε τέτοια φαινόμενα βίας. Όλα συνδέονται αν θα πρέπει ή δεν πρέπει να δοθεί άδεια σε έναν αμετανόητο δολοφόνο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει δημοκρατικός, προοδευτικός πολίτης που δεν αισθάνεται άσχημα βλέποντας αυτές τις εικόνες».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης επισήμανε ότι «μετά τις ευρωεκλογές και τις εκλογές θα διαμορφωθούν καινούριες πλειοψηφίες. Η δική μου πόρτα θα είναι ανοικτή. Θέλω να γίνω πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και προφανώς και εκείνων που δεν θα μας εμπιστευτούν».

Αποκάλυψε ακόμη τα σχέδια του για το εκλογικό σύστημα, υπογραμμίζοντας ότι «την απλή αναλογική θα την καταργήσουμε αμέσως. Και θα προτείνω έναν εκλογικό νόμο, ο οποίος θα είναι δίκαιος και θα εξασφαλίζει και κυβερνησιμότητα. Θα το κάνω, αμέσως, αφού μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός».

«Το ΕΛΚ ανάχωμα στην ακροδεξιά»

Ως προς την ευρωπαϊκή ένταξη της ΝΔ στο ΕΛΚ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Εμείς ανήκουμε στο ΕΛΚ. Είναι η μεγάλη κεντροδεξιά ευρωπαϊκή οικογένεια. Το ΕΛΚ είναι το ανάχωμα στην ακροδεξιά. Το ΕΛΚ -και με δική μου κινητοποίηση- απομόνωσε ακραίες φωνές και θα είναι η πρώτη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη της επόμενης ημέρας.

» Είναι καλό να υπάρχει μια καλή σχέση με τον επόμενο πρόεδρο της Επιτροπής. Ποιον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής; Αν είναι με την Κούεν όπως ψελλίζει, βρίσκεται στη σφαίρα της ευρωπαϊκής απομόνωσης», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

Τέλος, ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει ψηφίσει τη μείωση του αφορολογήτου, για να προσθέσει: «Αυτό σημαίνει ότι ένας συνταξιούχος, ο οποίος παίρνει 750 ευρώ θα πληρώσει φόρο εισοδήματος περίπου 450 ευρώ. Εμείς καταθέσαμε τροπολογία όλοι μαζί να ψηφίσουμε ότι η μείωση του αφορολόγητου δεν θα ισχύσει. Η κυβέρνηση αρνήθηκε. Η μείωση του αφορολόγητου δεν θα ισχύσει με κυβέρνηση ΝΔ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...