1003
Από την αντιπαράθεσή τους στο κοινοβούλιο, στις μηνύσεις για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis, ο Αντώνης Σαμαράς | INTIMEnews

Μήνυση Σαμαρά σε Τσίπρα: «Δεν θα επιβάλει καθεστώς Μαδούρο στην Ελλάδα» [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2018, 11:04
Από την αντιπαράθεσή τους στο κοινοβούλιο, στις μηνύσεις για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis, ο Αντώνης Σαμαράς
|INTIMEnews

Μήνυση Σαμαρά σε Τσίπρα: «Δεν θα επιβάλει καθεστώς Μαδούρο στην Ελλάδα» [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2018, 11:04

Μήνυση κατά του Πρωθυπουργού κατέθεσε –όπως είχε προναγγείλει– ο Αντώνης Σαμαράς. Μετά την εμπλοκή του ονόματός του στη δικογραφία της Novartis, ο πρώην Πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του (αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης) Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, προσφεύγοντας στον Άρειο Πάγο.

Σε δήλωσή του ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε ότι καταθέτει τη μήνυση κατά του κ. Τσίπρα, «γιατί με δική του ευθύνη στήνεται μια άθλια σκευωρία».

«Είναι τόσο κακο-στημένη, που καταρρέει από μόνη της», τόνισε χαρακτηριστικά και επέμεινε ότι «οι κατηγορίες ‘φωνάζουν από μακριά’ ότι είναι πέρα για πέρα συκοφαντίες. Και το έκαναν βιαστικά, μια μέρα μετά το τεράστιο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία».

«Την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και απειλές, προσπαθούν με ψέματα να σπιλώσουν τους αντιπάλους τους, διχάζοντας τον ελληνικό λαό. O μόνος τρόπος να μην παίξουμε το παιγνίδι όσων πετούν ‘λάσπη στον ανεμιστήρα’, είναι να τους καθίσουμε στο σκαμνί και να αποδείξουμε εμείς τη σκευωρία τους», υπογράμμισε στη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει και πολιτικός λόγος:

« Γιατί στο μέλλον, κάθε νέα Κυβέρνηση θα μπορεί να χρησιμοποιεί στημένους ψευδομάρτυρες για να εξοντώνει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Αυτό, όμως, θα ήταν το τέλος της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Ο κ. Τσίπρας δεν θα επιβάλει καθεστώς ‘Μαδούρο’ στην Ελλάδα!»

«Οι συκοφάντες ξεχνάνε ότι ήταν η κυβέρνησή μας που χτύπησε αποτελεσματικά τη διαφθορά στο χώρο του φαρμάκου. Μειώνοντας δραστικά το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης. Ενώ η τότε αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα καταψήφιζε τα μέτρα με τα οποία εμείς χτυπάγαμε την ασυδοσία.

«Ανυπομονούμε να διαβάσουμε τη νέα συνωμοσιολογική θεωρία του σε μόνιμη μανία καταδιώξεως τελούντος κυρίου Σαμαρά. Ο μόνος, ωστόσο, που τον καταδιώκει είναι το παρελθόν του. Του συνιστούμε να μηνύσει και αυτό», ήταν η αιχμηρή απάντηση του Μαξίμου στον πρώην πρωθυπουργό

Αυτοί λοιπόν, που συμμάχησαν τότε με τα συμφέροντα, κατηγορούν σήμερα όσους χτύπησαν τότε τη διαφθορά. Αν το δεχθούμε αυτό, κανείς δεν θα αγγίξει τη διαφθορά στο μέλλον! Και δεν θα αρκεστώ να καταπέσει η εναντίον μoυ σκευωρία. Θα το φτάσω ως το τέλος, για να αποκαλυφθεί ποιος την έκανε, ποιοι συνεργάστηκαν μαζί του και γιατί. Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από παραγραφές. Αυτοί να δούμε πως θα κρυφτούν», ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική αναφορά του πρώην Πρωθυπουργού που ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους πρόσθεσε:

«Η εθνική ομοψυχία στηρίζεται στην αλήθεια. Όχι στις συκοφαντίες! Η αλήθεια, λοιπόν, θα λάμψει. Και η αλήθεια φοβίζει τους θρασύδειλους.

Χθες, μόλις, μας είπαν οι Ευρωπαίοι πως ο Τσίπρας χρέωσε τον Ελληνικό λαό όχι με 100, αλλά με 200 δισεκατομμύρια! Κι έχουν το θράσος να μιλάνε. Όμως θα λογοδοτήσουν!

Αυτοί που βγήκαν με ψέματα, πολιτεύθηκαν με ψέματα και σήμερα καταφεύγουν σε συκοφαντίες, θα λογοδοτήσουν. Αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν τη Δικαιοσύνη, θα λογοδοτήσουν. Την αστική Δημοκρατία, πάντως, δεν θα την ανατρέψουν! Και την Ελλάδα δεν θα την πληγώσουν άλλο! Θα τους πάω ως το τέλος! Και δεν θα γλιτώσουν».

«Η σκευωρία και οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν με το πρώτο άνοιγμα του φακέλου. Πρόκειται για την πιο αδίστακτη και γελοία σκευωρία που έχει γίνει ποτέ», είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ο Αντώνης Σαμαράς, γνωστοποιώντας την πρόθεσή του «μήνυση κατά του ετοιμόρροπου Τσίπρα και του πρώην αρχηγού της ΕΥΠ επί ΝΔ που σήμερα είναι υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Παπαγγελόπουλου και των συνεργών τους εντός κι εκτός του δικαστικού σώματος».

«Καταλαβαίνω ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου. Τώρα θα καταλάβουν κι εκείνοι ότι θα τους πάω μέχρι τέλους», είχε διαμηνύσει ο πρώην πρωθυπουργός.

«Η συκοφαντία αυτή θα αποδειχθεί πλήρως. Και η σκευωρία θα έλθει στο φως. Οταν είσαι αθώος και σε κατηγορούν για τέτοια πράγματα, ο μόνος τρόπος να αμυνθείς είναι να τους κάνεις μήνυση. Είναι τόσο αστείες οι κατηγορίες και τόσο κακότεχνο το στήσιμο των ψευδομαρτύρων που δεν θα τη γλιτώσουν. Από αυτή την υπόθεση κάποιος τελικά θα καταδικαστεί. Και δεν θα είμαι εγώ», είχε ξεκαθαρίσει.

Αμέσως μετά την κατάθεση της μήνυσης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, την ανέβασε στο Twitter, κάνοντας λόγο για «ιστορικό κείμενο». «Για το τριήμερο που έρχεται συστήνω να βρείτε, να διαβάσετε και να αποστηθίσετε την μήνυση που κατέθεσε ο @samaras_antonis Αποτελεί πλέον Ιστορικό Κείμενο υπερασπίσεως της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας έναντι μίας αδίστακτης, οργανωμένης Συμμορίας», έγραψε κάτω από την ανάρτησή του.

Η μήνυση

H μήνυση του Αντώνη Σαμαρά στρέφεται, εκτός του Πρωθυπουργού, κατά  του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των συνεργατών της εισαγγελέων Χρήστου Nτζούρα, Στυλιανού Μανώλη, Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών, καθώς επίσης εναντίον των δύο προστατευόμενων μαρτύρων της δικογραφίας Νovartis και παντός άλλου συνεργού.

«Στα σαράντα χρόνια της πολιτικής μου σταδιοδρομίας, από απλός βουλευτής Μεσσηνίας μέχρι το ύπατο αξίωμα του Πρωθυπουργού, έχω δει λάθη, υπερβολές, ακόμα και ακρότητες. Δεν έχω δει όμως ποτέ τέτοια σταλινικής εμπνεύσεως σκευωρία, από ανθρώπους που δεν διστάζουν καταπατώντας αξίες, νόμους και θεσμούς, να προβούν σε απόπειρα πολιτικής εξόντωσης του αντιπάλου τους, υπό την επίφαση του δήθεν «πολέμου» κατά της Διαφθοράς», αναφέρει μεταξύ άλλων στη μήνυσή του ο κ. Σαμαράς και εκφράζει τη θλίψη του για τον κατάντημα των «σκευωρών» και των συνεργατών τους εντός και εκτός του Δικαστικού Σώματος.

«Θλίβομαι για το κατάντημά τους και το κατάντημα των συνεργών τους, εντός και εκτός του Δικαστικού Σώματος.» και προσθέτει «Έχω την συνείδησή μου ήσυχη ότι πολιτεύθηκα άμεμπτος, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Έθνους. Ποτέ δεν με άγγιξαν ούτε με επηρέασαν τέτοιου είδους μικροπολιτικές μεθοδεύσεις. Επειδή όμως βρισκόμαστε για άλλη μια φορά σε οριακό σημείο ως Χώρα, και πάλι εξαιτίας του ίδιου ανθρώπου, θεωρώ χρέος και καθήκον μου να απευθυνθώ αρμοδίως στη θεσμική ηγεσία της Δικαιοσύνης, ζητώντας την αναλογούσα εκ του Συντάγματος και του νόμου δικαστική προστασία της προσωπικότητάς μου και εν γένει του οικοδομήματος των δικαιοκρατικών εγγυήσεων, διά του αυστηρού και προσήκοντος ποινικού ελέγχου και της κατά νόμον τιμώρησης των υπαιτίων, των εις βάρος μου τελεσθεισών αξιόποινων πράξεων», τονίζει και «ως Έλληνας πολιτικός σεβόμενος τη διάκριση των εξουσιών» καλεί το δικαστικό Σώμα «να σταθεί όρθιο απέναντι στον θεσμικό του ρόλο, και να με προστατεύσει ως πολίτη, τόσο απέναντι σε αυτούς που εξύφαναν αυτή την άθλια σκευωρία, όσο και απέναντι σε αυτούς που πρόθυμα την υπηρέτησαν, είτε ως ψευδομάρτυρες, είτε ως επίορκοι Εισαγγελικοί Λειτουργοί. Σημειώνω δε, ότι τα παραπτώματα των εγκαλουμένων δικαστικών θα ήταν αδιανόητα, αν δεν τελούνταν υπό την πολιτική υπόδειξη και την πολιτική κάλυψη των μηνυομένων πολιτικών προσώπων»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...