513
Ο Νίκος Παππάς ζητεί από τη γραμματέα Καλογρίτσα να ανασκευάσει σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη | INTIMEnews

O Παππάς απειλεί τη γραμματέα Καλογρίτσα με μηνύσεις για τις «τσάντες με τα λεφτά» στην Κουμουνδούρου

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2023, 12:10
Ο Νίκος Παππάς ζητεί από τη γραμματέα Καλογρίτσα να ανασκευάσει σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη
|INTIMEnews

O Παππάς απειλεί τη γραμματέα Καλογρίτσα με μηνύσεις για τις «τσάντες με τα λεφτά» στην Κουμουνδούρου

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2023, 12:10

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απειλεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός της Πρώτης Φοράς Αριστερά, Νίκος Παππάς, την ιδιαιτέρα γραμματέα του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, αν δεν ανασκευάσει όσα είπε στην κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο την Πέμπτη για τις «τσάντες με τα λεφτά» που πήγαιναν στην Κουμουνδούρου.

Η επί 40 χρόνια γραμματέας του άλλοτε «κόκκινου» επιχειρηματία, Ευθαλία Διαμαντή, είπε συγκεκριμένα στην κατάθεσή της ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα, τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)» και υποστήριξε ότι χρήματα δίνονταν και σε δημοσιογράφους, όπως και σε άλλα πρόσωπα, τα οποία σχεδίαζαν τη λειτουργία του SYRIZA TV και της εφημερίδας που ήταν τότε στα σκαριά.

Σύμφωνα πάντα με τη γραμματέα του κ. Καλογρίτσα, την περίοδο πριν από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες τού ζητήθηκε να συνδράμει στο εγχείρημα, μπαίνοντας ουσιαστικά ως «μπροστινός».

Οπως είπε στην κατάθεσή της, ο Νίκος Παππάς επισκεπτόταν τον επιχειρηματία κάθε ημέρα, μερικές φορές και δύο φορές την ημέρα. Πριν πάει ο κ. Παππάς στο Μαξίμου, ερχόταν στα γραφεία της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα, συζητούσαν για καμιά ώρα περίπου και έφευγε, ενώ δεν ήταν λίγες οι  φορές που πήγαινε ο ίδιος ο κ. Καλογρίτσας εκεί για να δει τον κ. Παππά και άλλα πρόσωπα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος .

Η κατάθεση Διαμαντή προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, που κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει «πόσες σακούλες και με τι ποσά κατέληξαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ».

ΝΔ: Τρεις επιλογές για τον κ. Τσίπρα

Ακολούθησε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας στην οποία καυτηριάζεται η αφωνία Τσίπρα για τις αποκαλύψεις κατά την κατάθεση της ιδιαιτέρας του επιχειρηματία Καλογρίτσα, η οποία όπως επισημαίνει έγινε ενόρκως, «με ονοματεπώνυμο και χωρίς κουκούλα» (σε αντιδιαστολή με εκείνες  στην υπόθεση Novartis).

Aναλυτικά η ανακοίνωση της Πειραιώς:

«Ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα κατέθεσε ενόρκως, με ονοματεπώνυμο και χωρίς κουκούλα, ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Τσίπρας έχει τρεις επιλογές:

α) Να αποπειραθεί να δικαιολογηθεί, σαν άλλος Τσουκάτος, ότι το έκανε «για το το καλό του κόμματος».

β) Να σιωπήσει, παραδεχόμενος ότι κατά σύστημα λάμβανε «μαύρο χρήμα», από διάφορες πηγές, στα πλαίσια του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.

γ) Να διαψεύσει τη μάρτυρα και να στραφεί νομικά εναντίον της για να λάμψει η αλήθεια.

Από εχθές που έγιναν οι αποκαλύψεις, η σιωπή Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εκκωφαντική».

ΠΑΣΟΚ: Σοκαριστικές αποκαλύψεις

Εξηγήσεις από τον κ. Τσίπρα «για τις καταγγελίες για διαδρομές μαύρου χρήματος προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ», αξίωσε και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Τα όσα κατατέθηκαν χθες στο ειδικό δικαστήριο στη δίκη του Νίκου Παππά είναι σοκαριστικά, τόνισε στην ανακοίνωσή του το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Η κατάθεση της κ. Διαμαντή για φακέλους και τσάντες με χρήματα, που κατευθύνονταν από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θέτει ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα.

»Η καταγγελία για ύπαρξη σκοτεινών συναλλαγών με διαδρομές μαύρου χρήματος, που συνέδεσαν την περίοδο 2015-19 τον ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματικούς κύκλους και συμφέροντα, πλήττει για άλλη μια φορά την αξιοπιστία της πολιτικής ζωής.

»Η λογοδοσία και η διαφάνεια είναι αναγκαίες για να αντιμετωπιστεί η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους θεσμούς», κατέληξε η ανακοίνωση της Χαρ. Τρικούπη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...