333
| SOOC

ΝΔ: Εκκωφαντική σιωπή Τσίπρα για την κατάθεση Διαμαντή στο Ειδικό Δικαστήριο

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2023, 12:35
|SOOC

ΝΔ: Εκκωφαντική σιωπή Τσίπρα για την κατάθεση Διαμαντή στο Ειδικό Δικαστήριο

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2023, 12:35

Την ώρα που εκτός από μια πρώτη αντίδραση του ίδιου του Νίκου Παππά (που απειλεί με μηνύσεις), επίσημη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει για όσα ανέφερε στην κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο η ιδιαιτέρα του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, η Νέα Δημοκρατία μιλά για «εκκωφαντική σιωπή Τσίπρα» μπροστά στις αποκαλύψεις για τις ροές «μαύρου χρήματος» προς τα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο της Πρώτης Φοράς Αριστερά.

Στη σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς σημειώνεται επίσης ότι η κατάθεση της Ευθαλίας Διαμαντή έγινε ενόρκως, «με ονοματεπώνυμο και χωρίς κουκούλα» – όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, σε αντιδιαστολή με εκείνες  στην υπόθεση Novartis.

Aναλυτικά η ανακοίνωση της Πειραιώς:

Ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα κατέθεσε ενόρκως, με ονοματεπώνυμο και χωρίς κουκούλα, ότι «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Τσίπρας έχει τρεις επιλογές:

α) Να αποπειραθεί να δικαιολογηθεί, σαν άλλος Τσουκάτος, ότι το έκανε «για το το καλό του κόμματος».

β) Να σιωπήσει, παραδεχόμενος ότι κατά σύστημα λάμβανε «μαύρο χρήμα», από διάφορες πηγές, στα πλαίσια του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.

γ) Να διαψεύσει τη μάρτυρα και να στραφεί νομικά εναντίον της για να λάμψει η αλήθεια.

Από χθες που έγιναν οι αποκαλύψεις, η σιωπή Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εκκωφαντική.

Το ΠΑΣΟΚ

Για σοκαριστικές αποκαλύψεις στην κατάθεση Διαμαντή έκανε λόγο από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να δώσει εξηγήσεις «για τις καταγγελίες για διαδρομές μαύρου χρήματος προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».

Τα όσα κατατέθηκαν χθες στο ειδικό δικαστήριο στη δίκη του Νίκου Παππά είναι σοκαριστικά, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, που συνεχίζει:

«Η κατάθεση της κυρίας Διαμαντή για φακέλους και τσάντες με χρήματα, που κατευθύνονταν από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θέτει ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα.

»Η καταγγελία για ύπαρξη σκοτεινών συναλλαγών με διαδρομές μαύρου χρήματος, που συνέδεσαν την περίοδο 2015-19 τον ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματικούς κύκλους και συμφέροντα, πλήττει για άλλη μια φορά την αξιοπιστία της πολιτικής ζωής.

»Η λογοδοσία και η διαφάνεια είναι αναγκαίες για να αντιμετωπιστεί η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους θεσμούς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...