591
Ο Νίκος Βούτσης βρέθηκε εκτεθειμένος. Η εικόνα της Βουλής την οποία κατά τα φαινόμενα παραδίδει δεν είναι η καλύτερη | SOOC

Μετά τον σάλο, ο Βούτσης «πάγωσε» τις μετατάξεις – και της κόρης της Τασίας

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2019, 19:10
Ο Νίκος Βούτσης βρέθηκε εκτεθειμένος. Η εικόνα της Βουλής την οποία κατά τα φαινόμενα παραδίδει δεν είναι η καλύτερη
|SOOC

Μετά τον σάλο, ο Βούτσης «πάγωσε» τις μετατάξεις – και της κόρης της Τασίας

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2019, 19:10

Πρώτα τους πιάνουν τα ραντάρ να κάνουν ό,τι έκαναν και οι παλιοί, να διορίζουν κόρες και λοιπούς συγγενείς (εδώ). Επειτα διαμαρτύρονται για πολιτική εκμετάλλευση μιας «κοινής πρακτικής». Και τελικά το παίρνουν πίσω άρον άρον, λες και μας κάνουν χάρη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε μια ακόμα απόδειξη τού πόσο μοιάζει με το παλαιό πολιτικό σύστημα το οποίο τόσο κατηγορεί…

Επειτα, λοιπόν, από τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η δημοσιοποίηση μετατάξεων και διορισμών στο κοινοβούλιο –και ενώ παραμένει πάντα η απορία γιατί ο Αλέξης Τσίπρας έχει καθυστερήσει να ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών–, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ότι τελικά «παγώνουν» όλες οι μετατάξεις που επρόκειτο να γίνουν από εδω και πέρα και που θα έφταναν τις 32. Αλλες 32 βέβαια είχαν ήδη δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και δεν μπορούν να ακυρωθούν…

Η σχετική απόφαση πάρθηκε μετά από επικοινωνία που είχε ο κ. Βούτσης με τον Πρωθυπουργό, τον οποίο ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Μαξίμου εμφανίζει ως ιδιαίτερα ενοχλημένο από το κλίμα που δημιουργήθηκε ξαφνικά κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο κ. Βούτσης πάντως νωρίτερα είχε δηλώσει ότι δεν αισθάνεται ότι πρέπει να απολογηθεί (εδώ) για αυτό το κύμα βολικών μετατάξεων ημετέρων στη Βουλή.

Ανάμεσα στις μετατάξεις που πάγωσαν και δεν θα γίνουν είναι και εκείνη που αφορά την κόρη της αντιπροέδρου της Βουλής Τασίας Χριστοδουλόπουλου, για την οποία μάλιστα η ίδια είχε παραδεχτεί ανερυθρίαστα ότι χρησιμοποιήθηκαν οι διασυνδέσεις και οι γνωριμίες στο κοινοβούλιο προκειμένου να επιτευχθεί (εδώ).

Οσον αφορά την πρώην σύζυγο του Προέδρου της Βουλής η οποία ήταν στο πρώτο κύμα μετατάξεων, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη κυρία εργάζεται στο κοινοβούλιο από το 2007 «και δεν ήρθε τώρα».

Πέντε τροπολογίες την ύστατη ώρα

Στο παράλληλο μέτωπο των τροπολογιών της τελευταίας στιγμής και παρά το φρένο που έβαλε (εδώ) ο Σωκράτης Φάμελλος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σταματώντας τις βουλευτικές τροπολογίες, υπουργοί της κυβέρνησης φαίνεται πως δεν ακολουθούν την ίδια οδό.

Ετσι στο νομοσχέδιο όπου την Παρασκευή κυρώνεται από το υπουργείο Υγείας δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» έχουν κατατεθεί ήδη πέντε υπουργικές τροπολογίες!

Η πρώτη αφορά την καταβολή επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερήλικων στους ανασφάλιστους υπερήλικες με την ιδιότητα του μέλους της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας. Η δεύτερη αφορά την επέκταση της χρονικής διάρκειας των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα και για τους ωφελούμενους που απασχολούνται σε δήμους και περιφέρειες (δίνει τη δυνατότητα τρίμηνης παράτασης έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019 αντί 28/6/2019 που προβλεπόταν να λήξουν για τους απασχολούμενους σε προγράμματα για την καθαριότητα κτιρίων όπου στεγάζονται υπηρεσίες του ΟΑΕΔ/ αιτία σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση είναι η καθυστέρηση που προκλήθηκε από την αναγκαία νέα έγκριση του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις συμβασιούχων καθαριότητας ορισμένου χρόνου – για να ενσωματωθούν οι αλλαγές του νόμου 4590/2019)

Με την τρίτη παρατείνεται η ισχύ άδειας οδήγησης κατόχων οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών (παρατείνεται έως τον προγραμματισμό των εξετάσεων, η ισχύς της άδειας οδήγησης όσων έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν υποβάλλει τα σχετικά δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας  από 1η Απριλίου έως και 31 Ιουλίου 2019)

Με την τετάρτη ρυθμίζονται θέματα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (θέματα λειτουργίας των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ)

Τέλος η πέμπτη τροπολογία αφορά ρυθμίσεις για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και παράταση προθεσμίας ολοκλήρωσης επενδυτικών σχεδίων του ν. 3299/2004 (Α΄ 261) (παράταση εκ νέου έως 31/12/2019 αντί 30/6/2019 που προβλεπόταν για επενδυτικά σχέδια που έχουν ενταχθεί στον επενδυτικό νόμο και υπό τον όρο ότι πληρούν τις προϋποθέσεις υλοποίησης του 50% του επενδυτικού κόστους βάσει του θεσμικού πλαισίου).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...