202
Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε προεκλογική εκδήλωση του ΜέΡΑ25. Στόχος του είναι η Βουλή | SOOC

Ψαραντώνης, Ρηγοπούλου και Βενετσάνου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Βαρουφάκη

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2019, 18:40
Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε προεκλογική εκδήλωση του ΜέΡΑ25. Στόχος του είναι η Βουλή
|SOOC

Ψαραντώνης, Ρηγοπούλου και Βενετσάνου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Βαρουφάκη

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2019, 18:40

Πολιτικά στιβαρά ψηφοδέλτια με δυναμικές υποψηφιότητες και γνωστά ονόματα σκοπεύει να κατεβάσει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη. Με προίκα το σχεδόν 3% των ευρωεκλογών το κόμμα του πρώην υπουργού Οικονομικών σκοπεύει να είναι στην επόμενη Βουλή, «ροκανίζοντας» τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, εξ ου και η ενόχληση του Αλέξη Τσίπρα (εδώ).

Ο κ. Βαρουφάκης παρουσίασε μαζί με τη Σοφία Σακοράφα, υποψήφια ευρωβουλευτή, τα έξι από τα 12 ονόματα του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Πρόκειται για την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Πέπη Ρηγοπούλου (επικεφαλής), τη μουσικό Νένα Βενετσάνου, τον θεατρικό συγγραφέα Γιώργο Μανιώτη, τον δημοσιογράφο Τάκη Μίχα, τη Λίτσα Αλεξάξη, μια γυναίκα που πρωτοστάτησε στον αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών στα πρώτα χρόνια των μνημονίων και τον θρυλικό ανωγειανό λυράρη Ψαραντώνη Ξυλούρη, ο οποίος θα τοποθετηθεί στην τελευταία, τιμητική θέση του Επικρατείας του ΜέΡΑ25.

Οπως έγινε γνωστό, τα υπόλοιπα έξι ονόματα που συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΜέΡΑ25 θα ανακοινωθούν σύντομα, μαζί με τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών ανά εκλογική περιφέρεια.

Ανακοινώθηκαν, ωστόσο, δύο υποψηφιότητες για την Αττική. Ο περιβαλλοντολόγος και πρώην ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης θα είναι υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών, ενώ ο σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος, γνωστότερος ως «Στάθης», θα κατεβεί στην Α’ Αθηνών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...