264
Ο Στιβ Γιατζόγλου σε εκδήλωση της ΧΑ. Από τους πάγκους, στον αγώνα για μία (ακροδεξιά) ψήφο... | social media

Ντροπή: Ο Στιβ Γιατζόγλου υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2019, 17:25
Ο Στιβ Γιατζόγλου σε εκδήλωση της ΧΑ. Από τους πάγκους, στον αγώνα για μία (ακροδεξιά) ψήφο... | social media

Ντροπή: Ο Στιβ Γιατζόγλου υποψήφιος βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2019, 17:25

Για όσους παρακολουθούν έστω αποσπασματικά τα τεκταινόμενα στο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής δεν αποτελεί δα και κάποια έκπληξη. Ο προπονητής μπάσκετ Στιβ Γιατζόγλου ήταν εδώ και χρόνια απολογητής των χρυσαυγιτών, είχε ξεπλύνει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα συγκρίνοντάς τη με τα μνημόνια, ποζάριζε με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, δήλωνε ότι η οργάνωση είναι καλή για τη χώρα –τώρα λοιπόν «αναβαθμίστηκε».

Μετά από τις δημόσιες τοποθετήσεις του υπέρ του Μιχαλολιάκου και των νταήδων της οργάνωσης, ο κ. Γιατζόγλου αποφάσισε να πολιτευθεί με την Χρυσή Αυγή στον Πειραιά. Συγκεκριμένα στην Α’ Πειραιώς, ελπίζοντας προφανώς ότι θα πάρει κάποιες ψήφους από τη δεξαμενή του Ολυμπιακού με τη φανέλα του οποίου είχε δοξαστεί στη δεκαετία του ’70.

Στο πρόσφατο παρελθόν, ο κ. Γιατζόγλου είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με τοποθετήσεις του, ενώ οι οπαδοί του Πανιωνίου είχαν θέσει βέτο ώστε να μην αναλάβει τα ηνία της ομάδας της Νέας Σμύρνης –ενός προσφυγικού σωματείου που δεν μπορεί να έχει κάποια σχέση με τις απόψεις του συγκεκριμένου ανθρώπου και της οργάνωσης που υποστηρίζει.

Τότε, ο κ. Γιατζόγλου είχε απαντήσει με το μνημειώδες «φυσικά και είμαι φασίστας» επιχειρώντας μία άσχετη σύγκριση ανάμεσα στην πολιτική και τον πρωταθλητισμό. Είχε πει συγκεκριμένα:

«Και αυτοί έκαναν τα δικά τους… Τι σημαίνει “δεν δεχόμαστε φασίστες στον Πανιώνιο”; Τι είναι αυτό; Είπαν ότι υποστηρίζω την Χρυσή Αυγή… Φυσικά και είμαι φασίστας! Ο αθλητισμός είναι φασισμός. Κάθε αθλητικός χώρος έχει φασισμό. Οι προπονητές δηλαδή τι είναι; Δημοκράτες; Υπάρχει κανένας αθλητής που ψηφίζει για να παίξει βασικός ή όχι; Κάθε προπονητής και κυρίως οι μεγάλοι, ο Ιωαννίδης, ο Ίβκοβιτς, ο Ομπράντοβιτς, δεν έχουν δημοκρατικές αρχές. Έτσι είναι, τι να κάνουμε;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News