383
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται και οι προσλήψεις με διετής συμβάσεις εργασίας στη Βουλή | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μπαράζ προεκλογικών μετατάξεων ημέτερων στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2019, 21:01
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/06/2019 23:44
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται και οι προσλήψεις με διετής συμβάσεις εργασίας στη Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μπαράζ προεκλογικών μετατάξεων ημέτερων στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2019, 21:01
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 05/06/2019 23:44

Σε ένα απίστευτο μπαράζ ρουσφετολογικών μετατάξεων προχωρά η Βουλή, λίγες ημέρες πριν ο Αλέξης Τσίπρας ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την διάλυση της Βουλής.

Οπως ανέφερε το liberal.gr, επιχειρώντας να σώσουν πιθανότατα τα δικά τους παιδιά, μετατάσσουν στη Βουλή ανθρώπινο δυναμικό από την Περιφέρεια Αττικής ή από Υπουργεία, όπως το Υπουργείο Παιδείας ή το Υπουργείο Οικονομικών, σε ένα περιβάλλον που θεωρείται πιο «ασφαλές» αυτό της Βουλής!

Τις τελευταίες ώρες στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια έχουν αναρτηθεί πάνω από 32 μετατάξεις υπαλλήλων από άλλους φορείς προς τη Βουλή, με την υπογραφή του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Συγκεκριμένα όπως αποκάλυψε το dikaiologitika.gr η διευθύντρια του γραφείου της Βουλής, Βασιλική Τσακανίκα, συνταξιούχος υπάλληλος η ίδια της Βουλής, διόρισε με ημερομηνία 31 Μαΐου 2019, αφού ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, την κόρη της στο Ίδρυμα της Βουλής. Πρόκειται σύμβαση εργασίας ενός έτους που όμως έγινε εν μέσω των δύο εκλογών για την αυτοδιοίκηση προκαλώντας και εύλογα ερωτήματα για τον χρόνο που επελέγη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια η κ. Τσακανίκα είναι συνταξιούχος και για να προσφέρει τις εργασίες της στο γραφείο του γενικού γραμματέα της Βουλής προσελήφθη ως μετακλητός. Η ίδια ήταν στενογράφος και είχε υπηρετήσει και στο γραφείο της κας. Δούρου επί προεδρίας Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Επίσης όπως αποκάλυψαν τα dikaiologitika.gr ήταν και συντονίστρια και στο θέμα του φακέλου Κύπρου λαμβάνοντας αμοιβή της τάξης των 5000 ευρώ. Φέρεται δε να είναι και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής από την οποία παραιτήθηκε μια μόλις ημέρα πριν τον διορισμό της κόρης της.

Ακόμα, η Βασιλική Τσακανίκα φέρεται να είχε και παράλληλα καθήκοντα στην βιβλιοθήκη για τα οποία συζητείται ότι λάμβανε κι από εκεί κάποια αποζημίωση

Στο Ιδρυμα της Βουλής διορίστηκε όμως και η θυγατέρα της προϊσταμένης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Πανταλού την ίδια ημερομηνία.

Και δεν είναι μόνο αυτές οι περιπτώσεις. Τις τελευταίες ημέρες η Διαύγεια της Βουλής έχει γεμίσει από προσλήψεις, μετατάξεις και ανανεώσεις συμβάσεων προκαλώντας την οργή ακόμη και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που διαπιστώνουν πως την ώρα που τα δικά τους ρουσφέτια κόβονται ακομη και οι τροπολογίες που καταθέτουν, τα κυβερνητικά στελέχη και όσοι βρίσκονται κοντά στην ηγεσία του κόμματος καταφέρουν να βολεύουν μέχρι και τα παιδιά του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως σήμερα υπήρξε ένταση στο γραφείο του γραμματέα της Βουλή, με βουλευτές να έχουν υψώσει ιδιαίτερα τους τόνους για την κατάσταση που διαμορφώνεται

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News