218
| REUTERS/Susana Vera

Μέσι ο (ιταλός) ετεροδημότης – Του έστειλαν στην Ισπανία χαρτιά για τις εκλογές!

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2019, 16:21

Μέσι ο (ιταλός) ετεροδημότης – Του έστειλαν στην Ισπανία χαρτιά για τις εκλογές!

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2019, 16:21

Μία κάρτα από την Ιταλία που θα έφτανε αυτές τις ημέρες στην κατοικία του Λιονέλ Μέσι στην Βαρκελώνη είχε άλλη μια υποχρέωση για τον επιθετικό, την οποία ίσως και να είχε ξεχάσει.

Ηταν, όπως γράφουν τα ιταλικά ενημέρωσης, μια πρόσκληση να ψηφίσει στις δημοτικές εκλογές στην Ιταλία, που διεξάγονται στις 26 Μαΐου, την ίδια ημέρα με τις ευρωεκλογές.

Αποστολέας ο δήμος του Ρεκανάτι στην περιφέρεια της Ματσεράτα, στον οποία είναι εγγεγραμμένος ο ποδοσφαιριστής στα μητρώα των αποδήμων.

Ο δήμαρχος της πόλης Φραντσέσκο Φιορντόμο επιβεβαίωσε ότι οι υπάλληλοι του δήμου ακολούθησαν την τυπική διαδικασία και έστειλαν προσκλήσεις σε όλους τους κατοίκους που –αν και γραμμένοι στην Ιταλία- ζουν στο εξωτερικό.  Μεταξύ τους και στον Λιονέλ Μέσι.

Τι σχέση έχει όμως ο αργεντινός σούπερ σταρ των γηπέδων με την επαρχιακή ιταλική πόλη, που βρίσκεται κοντά στις ακτές της Αδριατικής;

Δεν είναι άλλη από τη γενέτειρα του προ-προ-παππού του, Αντζελο, ο οποίος μετανάστευσε από εκεί για την Αργεντινή το 1866.

Σε αυτό το χωριό αναζήτησε τις ρίζες του ο πατέρας του ποδοσφαιριστή που έφτιαξε τα χαρτιά του Μέσι το 2010, για να δώσει στον γιο του και υπηκοότητα ευρωπαϊκής χώρας ώστε να εκμεταλλευτεί τα δικαιώματα που δίνει στους ποδοσφαιριστές η «απόφαση Μπόσμαν» για την ελεύθερη κίνησή τους εντός της Ενωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...