270
Φωτογραφία αρχείου από τη θεατρική παράσταση «Ορέστης» του Ευριπίδη από το ΚΘΒΕ | Intime

Μενδώνη: Από τις 18 Ιουλίου οι παραστάσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2020, 14:39
Φωτογραφία αρχείου από τη θεατρική παράσταση «Ορέστης» του Ευριπίδη από το ΚΘΒΕ
|Intime

Μενδώνη: Από τις 18 Ιουλίου οι παραστάσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2020, 14:39

Mε τον νέο θεσμό «Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» το υπουργείο Πολιτισμού επιχειρεί να «διακτινίσει» τον σύγχρονο πολιτισμό με δράσεις μέσα στους αρχαιολογικούς χώρους και τους ανοιχτούς χώρους των μουσείων, ενεργοποιώντας τους εποπτευόμενους φορείς του κι εκείνοι με τη σειρά τους τις συνεργασίες από την ελεύθερη αγορά του σύγχρονου πολιτισμού.

Η πρώτη φάση του προγράμματος θα ξεκινήσει στις 18 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ σε όλες τις παραστάσεις θα ισχύσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας του ΕΟΔΥ.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε τη Δευτέρα 251 παραστάσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Πρόκειται για παραστάσεις σε 111 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε 38 περιφερειακές ενότητες και σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρχαιολογικές εφορείες και 55 παραγωγές που σχεδίασαν το Εθνικό Θέατρο, η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής,το ΚΘΒΕ, το ΜοMus και η ΚΟΑ.

«Δεν θέλουμε ένα απολιτιστικό καλοκαίρι» είπε η κ. Μενδώνη, ανακοινώνοντας σήμερα το «Oλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» και αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «το 91% των παραγωγών είναι εξωτερικοί συνεργάτες -750 καλλιτέχνες και τεχνικοί, και 500 προσωπικό εντόπιοι συνεργάτες».

Οι δράσεις ξεκινούν στις 18 Ιουλίου με την Εθνική Λυρική Σκηνή στη Ρωμαϊκή Αγορά και τη διεθνούς φήμης Γεωργιανή μεσόφωνο Ανίτα Ρατσβελισβίλι.

Πρόκειται για έναν θεσμό που ήταν προγραμματισμένος και που η πανδημία επέσπευσε. Oπως ανακοίνωσε η κ. Μενδώνη, από την 1η Οκτωβρίου 2020 και έως τα τέλη Νοεμβρίου 2020 το υπουργείο θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα για την υποβολή σχετικών προτάσεων τις οποίες θα κρίνει επταμελής επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν καλλιτεχνικοί διευθυντές εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Πολιτισμού.

Oλες οι δράσεις είναι δωρεάν και οι θεατές θα πληρώνουν το εισιτήριο εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο ή τα μουσεία.