501
|

Με επιπλέον προίκα 20 εκατομμύρια παραδίδεται το ΚΠΙΣΝ

Κατερίνα I. Ανέστη Κατερίνα I. Ανέστη 23 Φεβρουαρίου 2017, 15:44

Με επιπλέον προίκα 20 εκατομμύρια παραδίδεται το ΚΠΙΣΝ

Κατερίνα I. Ανέστη Κατερίνα I. Ανέστη 23 Φεβρουαρίου 2017, 15:44

Δεν είναι λοιπόν μόνο τα 50 εκατομμύρια ευρώ δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχος προς την ΚΠΙΣΝ ΑΕ, για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων και δράσεων για την επόμενη πενταετία (η εκταμίευση αρχίζει τον Μάρτιο). Είναι και μία έξτρα προίκα 20 εκατομμυρίων ευρώ όπως ανακοίνωσε η Χριστίνα Λαμπροπούλου εκ μέρους του Ιδρύματος και προεδρεύουσα της 70ης Τακτικής Συνάντησης της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ελληνικού Δημοσίου με το ΙΣΝ. Εκεί παραβρέθηκε ο δήμαρχος της Καλλιθέας, εκπρόσωποι της Λυρικής, της Βιβλιοθήκης, των υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού, του Πρωθυπουργού και του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος.

«Το Ιδρυμα θα παρακολουθεί την τήρηση των όρων σύμβασης της δωρεάς και αφετέρου θα παρέχει κατά την κρίση του βοήθεια προς το Κέντρο Πολιτισμού. Ηδη έχει εγκρίνει τις δυο δωρεές 50 εκατομμυρίων για τα πέντε πρώτα χρόνια», τόνισε η κυρία Λαμπροπούλου και πρόσθεσε: «η εταιρεία ΚΠΙΣΝ ΑΕ παραδίδεται με μια προίκα 20 εκατομμυρίων που προέρχεται από τις επιστροφές ΦΠΑ, από τις δωρεές του Ιδρύματος, κυρίως από το πρόγραμμα μελών και από έσοδα που εισέπραξε η ΑΕ από τα έσοδα εστίασης και το πρόγραμμα μελών».

Ο διοικητικός διευθυντής του ΚΠΙΣΝ Δημήτρης Πρωτοψάλτου τόνισε ότι από 1η Μάρτη θα λειτουργήσει σταθμός 75 ποδηλάτων (25 για παιδιά) με χρέωση ένα ευρώ ανά ώρα. Εντός του Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η στελέχωση της ΑΕ, ενώ θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί το δίκτυο των shuttle bus. Γίνονται πέντε δρομολόγια καθημερινά και σύντομα κάθε Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή θα πραγματοποιούνται δρομολόγια κάθε μισή ώρα, ως τις 11 το βράδυ. Θα υπάρξει επίσης λεωφορείο που θα περνάει στις 7.30 π.μ. από το Σύνταγμα για τους εργαζόμενους.

Παράλληλα ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες με τους παρόχους εστίασης. Το επόμενο διάστημα θα λειτουργήσουν το καφέ στο ισόγειο της Αγοράς, το καφέ στο κέντρο επισκεπτών στην άκρη του καναλιού, το καφέ στον Φάρο και το καφέ μέσα στο πάρκο. Στόχος να λειτουργήσουν ως το καλοκαίρι. Το εστιατόριο παραμένει σε εκκρεμότητα ως προς τον πάροχο εστίασης. Ο χώρος όμως εξοπλίζεται ώστε να ολοκληρωθεί ως το καλοκαίρι και να λειτουργήσει ως χώρος εστιατορίου και δρώμενων. Θα βρίσκεται στον πέμπτο όροφο του κτιρίου της Λυρικής.

Στα νέα φυσικά και η επίσημη ημερομηνία για το νέο ΔΣ του ΚΠΙΣΝ. Αυτό θα προκύψει την προσεχή Τρίτη 28 Φεβρουαρίου από τη γενική συνέλευση που θα γίνει μέσα στο Κέντρο. Να δούμε τι εκπλήξεις θα έχουμε, με δεδομένη τη σκιά που έχει ρίξει στην ονοματολογία η υποψηφιότητα του Γιώργου Κιμούλη για την προεδρία. Ο ίδιος πρόσφατα σε πηγαδάκια στη βραδινή εκδήλωση που οργάνωσε η Λυδία Κονιόρδου έλεγε πάντως ότι ο ίδιος επιθυμεί τη θέση…

Ξεχωριστό σημείο της εκδήλωσης ήταν η τοποθέτηση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή της Λυρικής Γιώργου Κουμεντάκη. «Σε μια χώρα που δεν έχει συνηθίσει τα καλά νέα, η σημερινή μέρα αγγίζει το απίστευτο» δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην παράδοση του ΚΠΙΣΝ στο ελληνικό δημόσιο. Χαρακτήρισε σοφή χειρονομία που συνδυάζει γενναιοδωρία και πραγματισμό και έχει γνώμονα το δημόσιο συμφέρον τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος. «Αλλάζει το παρόν και το μέλλον της Λυρικής και του πολιτιστικού χάρτη της χώρας», πρόσθεσε. «Θα αξιοποιήσουμε το δώρο αυτό γεμίζοντας με ήχους όπερας και δράσεις το Κέντρο ήδη από τον Μάρτιο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...