299
Αστυνομικοί κατά τη διάρκεια έρευνες σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου | ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ / IntimeNews

Με εισαγγελική εντολή απαγορεύεται στον π. Αντώνιο να πλησιάζει τις δομές της Κιβωτού

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2022, 17:19
Αστυνομικοί κατά τη διάρκεια έρευνες σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου
|ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ / IntimeNews

Με εισαγγελική εντολή απαγορεύεται στον π. Αντώνιο να πλησιάζει τις δομές της Κιβωτού

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2022, 17:19

Την ώρα που οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έχουν στα χέρια τους τη δεύτερη κατάθεση παιδιού για το οποίο υπάρχουν ενδείξεις πως έπεσε θύμα ασέλγειας από υψηλόβαθμο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου συνεχίζεται το «ξήλωμα» των πρώην στελεχών που ανήκαν στο στενό κύκλο του πατέρα Αντωνίου.

Την Τετάρτη, το νέο διοικητικό συμβούλιο υπό την Αλεξάνδρα Μαρτίνου απομάκρυνε από τις θέσεις τους πρόσωπα τα οποία κατείχαν θέσεις-κλειδιά στην Κιβωτό.

Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου στην «Kαθημερινή», η Εισαγγελία Ανηλίκων, που έχει αναλάβει το ποινικό κομμάτι της έρευνας, προχώρησε την Πέμπτη σε ένα μέτρο προστασίας των παιδιών που διαβούν στις δομές της Κιβωτού, απαγορεύοντας σε τέσσερα συνολικά άτομα να εισέρχονται στα κτίρια της δομής και να έρχονται σε επαφή με τα παιδιά.

Οι τρεις από αυτούς έχουν καταγγελθεί για κακομεταχείριση παιδιών, ενώ ο τέταρτος είναι ο πατέρας Αντώνιος εναντίον του οποίου έχει υπάρξει καταγγελία από 19χρονο, πρώην τρόφιμο στη δομή για σεξουαλική παρενόχληση.

Το μέτρο της προσωρινής απομάκρυνσης κρίθηκε από τις εισαγγελικές αρχές ως αναγκαίο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα και να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το τι ακριβώς έχει συμβεί μέσα στις δομές της οργάνωσης.

Η εισαγγελική εντολή έχει διάρκεια 90 μέρες. Μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος για να ανανεωθεί θα χρειαστεί δικαστική απόφαση.

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε στις Εισαγγελείς Ανηλίκων ο 19χρονος 

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε στις Εισαγγελείς Ανηλίκων που ερευνούν την υπόθεση της Κιβωτού ο 19χρονος που έχει καταγγείλει ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση ενόσω ήταν φιλοξενούμενος σε δομή του ΜΚΟ.

Ο 19χρονος σήμερα καταγγέλων είναι ο πρώτος πρώην φιλοξενούμενος στην Κιβωτό που έχει καταγγείλει ηγετικό στέλεχος του ΜΚΟ για σεξουαλική κακοποίηση που , όπως αναφέρει, έχει υποστεί πριν ενηλικιωθεί.

Κατάθεση στις δύο εισαγγελείς ανηλίκων έδωσε και ακόμη ένας πρώην φιλοξενούμενος σε δομή της Κιβωτού ο οποίος πλέον δεν κατοικεί στην Ελλάδα. Ο μάρτυρας φέρεται να ισχυρίζεται ότι είχε υποστεί κακοποίηση όσο διέμενε σε εγκαταστάσεις του ΜΚΟ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News