169
Αφού μίλησε το πρωί στη γερμανική Βουλή, η Ανγκελα Μέρκελ πήρε την τσάντα της και πήγε στο εμβολιαστικό κέντρο | REUTERS/Michele Tantussi

Με AstraZeneca εμβολιάστηκε η Ανγκελα Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2021, 17:06
Αφού μίλησε το πρωί στη γερμανική Βουλή, η Ανγκελα Μέρκελ πήρε την τσάντα της και πήγε στο εμβολιαστικό κέντρο
|REUTERS/Michele Tantussi

Με AstraZeneca εμβολιάστηκε η Ανγκελα Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2021, 17:06

Το πρωί της Παρασκευής, παρέστη στην Μπούντεσταγκ, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία από μεταδοτικά νοσήματα και το μεσημέρι, μετέβη σε εμβολιαστικό κέντρο του Βερολίνου, όπου έκανε την πρώτη δόση με AstraZeneca.

Η 66χρονη Ανγκελα Μέρκελ θέλησε έτσι να καθησυχάσει ττους γερμανούς πολίτες, της δικής της ηλικιακής της ομάδας του τουλάχιστον, ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι ασφαλές.

Παράλληλα, όπως είχε δηλώσει παλιότερα, ήθελε να περιμένει κανονικά τη σειρά της για να εμβολιαστεί χωρίς να κάνει προνομιακή χρήση της θέσης της στην κορυφή της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφαν Ζάιμπερτ δημοσίευσε σχετική δήλωση της γερμανίδας καγκελαρίου στο Twitter, καθώς και μια φωτογραφία του πιστοποιητικού εμβολιασμού της και ένα έντυπο τεκμηρίωσης για τον εμβολιασμό.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού της Ανγκελα Μέρκελ – Twitter

«Είμαι χαρούμενη που έλαβα την πρώτη δόση εμβολίου της AstraZeneca σήμερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετέχουν στην εκστρατεία εμβολιασμού -και σε όλους όσους έχουν εμβολιαστεί. Ο εμβολιασμός είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της πανδημίας», ανέφερε η καγκελάριος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...