268
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποδείξει ότι δεν υπολογίζει τους κανόνες του πολιτικού savoir vivre όταν θέλει να επιτεθεί στους αντιπάλους του | REUTERS/Kevin Lamarque

Μαινόμενος Τραμπ κατά Πελόζι: Πραξικόπημα η παραπομπή, απάτη η δίωξη

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2019, 12:50
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποδείξει ότι δεν υπολογίζει τους κανόνες του πολιτικού savoir vivre όταν θέλει να επιτεθεί στους αντιπάλους του
|REUTERS/Kevin Lamarque

Μαινόμενος Τραμπ κατά Πελόζι: Πραξικόπημα η παραπομπή, απάτη η δίωξη

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2019, 12:50

Με μια ακραία επιθετική επιστολή προς την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, στην οποία μπορεί κανένας να πει ότι ξεπέρασε και τον εαυτό του, προειδοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ τους Δημοκρατικούς βουλευτές πως, αν ψηφίσουν, να παραπεμφθεί σε δίκη αυτό θα συνιστά «κήρυξη πολέμου κατά της αμερικανικής δημοκρατίας».

Στην εξασέλιδη επιστολή του, ο αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διαδικασία για την πιθανή καθαίρεσή του «παράνομη απόπειρα πραξικοπήματος» του Δημοκρατικού Kόμματος. Διατείνεται ακόμη ότι ο ίδιος δεν έχει διαπράξει καμία παράνομη πράξη.

Αυτή η «απόπειρα πραξικοπήματος» εκτιμά ο Τραμπ ότι «με βάση τις τελευταίες εντυπώσεις, θα αποτύχει οικτρά στην κάλπη», αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Προχωρώντας με τη διαδικασία σας για άκυρη παραπομπή, παραβιάζετε τον όρκο σας στο αξίωμά σας, παραβιάζετε την υπακοή σας στο Σύνταγμα και κηρύσσετε ανοιχτό πόλεμο στην Αμερικανική Δημοκρατία», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μεταξύ άλλων τονίζει ότι η διαδικασία ήταν «μια απάτη» και ότι ο ίδιος στερήθηκε από βασικά συνταγματικά δικαιώματα, μεταξύ των οποίων το να προσκομίσει στοιχεία υπέρ του. Παρομοιάζει τη διαδικασία με τις δίκες των μαγισσών στο Σάλεμ(!) και καταγγέλλει τη Βουλή των Αντιπροσώπων ότι «ευτελίζει τη σημασία της πολύ σημαντικής λέξης “παραπομπή”».

Σήμερα Τετάρτη η Βουλή θα ψηφίσει επί των δύο άρθρων παραπομπής του προέδρου Τραμπ σε δίκη.

Αν και ο Τραμπ επιχείρησε να βραχυκυκλώσει» τη διαδικασία, εμποδίζοντας μεταξύ άλλων στενούς συνεργάτες του από το να καταθέσουν, δεν είναι εύκολο να επηρεάσει την ψηφοφορία στη Βουλή. Το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι υπέρ της παραπομπής, πράγμα που θα οδηγήσει σε δίκη στη Γερουσία.

Εκεί πλέον, χρειάζεται πλειοψηφία δύο τρίτων για την απομάκρυνση του Τραμπ από την προεδρία, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...