160
Ο Ζαν-Υβ Λεντριάν παραδίδει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών στην Κατρίν Κολονά | Christophe Petit Tesson/Pool via REUTERS

Λεντριάν: Χαίρομαι πολύ που έχασε ο Μόρισον

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2022, 13:48
Ο Ζαν-Υβ Λεντριάν παραδίδει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών στην Κατρίν Κολονά
|Christophe Petit Tesson/Pool via REUTERS

Λεντριάν: Χαίρομαι πολύ που έχασε ο Μόρισον

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2022, 13:48

«Του το φύλαγε» του Σκοτ Μόρισον ο πρώην γάλλος υπουργός Εξωτερικών, από το κάζο της Γαλλίας με τα τα υποβρύχια, κι έτσι, δεν έχασε την ευκαιρία να τον εκδικηθεί, ειρωνεύοντάς τον για την ήττα του στις αυστραλιανές εκλογές.

Ο απερχόμενος αυστραλός πρωθυπουργός είχε ακυρώσει τον Σεπτέμβριο, ένα μεγάλο συμβόλαιο για την κατασκευή γαλλικών συμβατικών υποβρυχίων για την Αυστραλία, η οποία τελικά επέλεξε πυρηνικά υποβρύχια από τη Βρετανία ή τις ΗΠΑ.

Ο Ζαν-Υβ Λεντριάν, παραδίδοντας το υπουργείο στη νέα ΥΠΕΞ Κατρίν Κολονά, δήλωσε: «Δεν μπορώ να με σταματήσω από το να πω ότι μου άρεσε πολή η ήττα του Μόρισον».

Ο γάλλος πολιτικός πρόσθεσε ότι η πράξη του Μόρισον ήταν «σκληρή και κυνική και θα έλεγα, κατέδειξε ξεκάθαρα ανικανότητα».

Δήλωσε επίσης, ότι ελπίζει πως η γαλλική κυβέρνηση μπορεί να επαναλάβει τον εποικοδομητικό και ειλικρινή διάλογο με την Αυστραλία στο μέλλον».

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Λεντριάν είχε δηλώσει πως ο Μόρισον τον είχε μαχαιρώσει πισώπλατα ακυρώνοντας τη διμερή συμφωνία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...