218
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης εισέρχεται στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου | ΙΝΤΙΜΕ

Λεμπιδάκης για τους απαγωγείς: Δεν αισθάνομαι μίσος, τους λυπάμαι

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 16:33
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης εισέρχεται στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου
|ΙΝΤΙΜΕ

Λεμπιδάκης για τους απαγωγείς: Δεν αισθάνομαι μίσος, τους λυπάμαι

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2018, 16:33

«Δεν αισθάνομαι μίσος. Όσοι κριθούν ένοχοι θα περάσουν κάποια χρόνια στη φυλακή. Λυπάμαι απλά για αυτούς και τις οικογένειές τους. Όμως η δικαιοσύνη είναι η ασπίδα της κοινωνίας. Και είναι υποχρεωμένη χωρίς συναισθηματισμούς να κρίνει και να επιβάλλει τον νόμο».

Αυτή τη λιτή δήλωση έκανε, σύμφωνα με το cretalive.gr, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, όπου με την δική του κατάθεση ξεκίνησε την Πέμπτη η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της απαγωγής του.

Νωρίτερα, ο 54χρονος επιχειρηματίας, είχε προκαλέσει την έκπληξη της έδρας με την ψυχραιμία με την οποία μετέφερε στο ακροατήριο τα όσα βίωσε τις 186 ημέρες της ομηρίας του. Δεν ήταν λίγες μάλιστα οι φορές που η έδρα του Δικαστηρίου επεσήμανε προς το μάρτυρα ότι μάλλον δεν θέλει να βοηθήσει να αποδοθεί σωστά η δικαιοσύνη στην υπόθεση και για το λόγο αυτό εμφανίζεται τόσο ήπιος απέναντι στους απαγωγείς του.

Στη διάρκεια της κατάθεσής του, ο κ. Λεμπιδάκης, προκάλεσε εντύπωση όταν μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «αυτοί που ήρθα σε επαφή ήταν κακοποιοί αλλά όχι δολοφόνοι».

Χαρακτηριστικό ήταν το στιγμιότυπο με τον επιχειρηματία να χαιρετά δια χειραψίας πέντε εκ των κατηγορουμένων σε μία διακοπή της δίκης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης που απασχόλησε όχι μόνο την Κρήτη αλλά ολόκληρη την Ελλάδα ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη, μετά την αναβολή που είχε ζητηθεί την περασμένη Δευτέρααπό έναν από τους κατηγορουμένους που δεν είχε δικηγόρο.