209
Ο Λαβρόφ, πάντα σε δεύτερο πλάνο, ένα βήμα πίσω από τον Πούτιν - εδώ σε συνάντηση του ρώσου προέδρου το 2020 με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Μόσχα | EPA/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / POOL

Λαβρόφ: Ο Πούτιν άρρωστος; Ας είμαστε λογικοί…

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2022, 11:51
Ο Λαβρόφ, πάντα σε δεύτερο πλάνο, ένα βήμα πίσω από τον Πούτιν - εδώ σε συνάντηση του ρώσου προέδρου το 2020 με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Μόσχα
|EPA/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / POOL

Λαβρόφ: Ο Πούτιν άρρωστος; Ας είμαστε λογικοί…

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2022, 11:51

Στις φήμες που θέλουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν άρρωστο –σε βαθμό που να αναζητείται διάδοχη λύση στο Κρεμλίνο– απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, διαψεύδοντας, όπως αναμενόταν, ένα τέτοιο σενάριο.

«Δεν νομίζω ότι οι λογικοί άνθρωποι μπορούν να δουν σε αυτό το άτομο σημάδια κάποιου είδους ασθένειας ή πάθησης», απάντησε σε σχετική ερώτηση του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού TF1.

Ο Λαβρόφ είπε ότι ο Πούτιν, ο οποίος θα κλείσει τα 70 τον Οκτώβριο, εμφανίζεται δημόσια κάθε μέρα.

«Μπορείτε να τον δείτε στις οθόνες, να διαβάσετε και να ακούσετε τις ομιλίες του. Το σημειώνω στη συνείδηση ​​αυτών που διαδίδουν τέτοιες φήμες» , είπε.

Βέβαια, η υγεία και η ιδιωτική ζωή του Πούτιν αποτελούν θέματα ταμπού στη Ρωσία και σχεδόν ποτέ δεν συζητούνται δημόσια.

Οι δημόσιες εμφανίσεις του ρώσου ηγέτη έχουν τροφοδοτήσει τον τελευταίο καιρό έντονη φημολογία ότι είναι άρρωστος.

Εχει γίνει γνωστό ότι υποφέρει από προβλήματα στην πλάτη και φαίνεται να έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση περισσότερες από μία φορές.

Ωστόσο, η φημολογία οργιάζει: έχει ακουστεί και γραφτεί, ιδίως στον βρετανικό Τύπο, ότι ο ρώσος πρόεδρος ενδέχεται να πάσχει από Πάρκινσον, δεδομένου ότι φαίνεται να έχει συσπάσεις. Οι αναφορές ότι επισκέπτεται συχνά ειδικούς στον καρκίνο έχουν εγείρει ακόμα σκέψεις ότι υποφέρει από καρκίνο του θυρεοειδούς, ενώ, πιο πρόσφατα, υπήρξε ένας ισχυρισμός ότι είναι «πολύ άρρωστος με λευχαιμία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...