348
Βιεϊρίνια (δεξιά) και Μαλεζάς, οι δύο αρχηγοί του ΠΑΟΚ, υψώνουν στον αττικό ουρανό το Κύπελλο Ελλάδος | INTIMESports

«Τιναφτόρε;» – Κυπελλούχος Ελλάδας ξανά ο ΠΑΟΚ!

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2018, 22:40
Βιεϊρίνια (δεξιά) και Μαλεζάς, οι δύο αρχηγοί του ΠΑΟΚ, υψώνουν στον αττικό ουρανό το Κύπελλο Ελλάδος
|INTIMESports

«Τιναφτόρε;» – Κυπελλούχος Ελλάδας ξανά ο ΠΑΟΚ!

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2018, 22:40

Ο ΠΑΟΚ κατάκτησε το Κύπελλο για έκτη φορά στην ιστορία του, καθώς στον 76ο τελικό της διοργάνωσης στο ΟΑΚΑ νίκησε την ΑΕΚ με 2-0. Παράλληλα πήρε το τρόπαιο για 2η συνεχόμενη φορά, με αντίπαλο και πάλι την Ενωση.

Σε αντίθεση με πέρυσι και το επεισοδιακό ματς στον Βόλο, εφέτος δεν υπήρξαν σκιές στον θρίαμβο του ΠΑΟΚ.

Σοβαρά διαιτητικά λάθη δεν υπήρξαν, ο ισπανός διαιτητής Μπορμπαλάν ήταν ακριβοδίκαιος και ο Δικέφαλλος του Βορρά επικράτησε καθαρά της ΑΕΚ, η οποία έδειξε να έχει μείνει στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το περασμένο Σάββατο, αφήνοντας έτσι την πρωτοβουλία στους παίκτες του Λουτσέσκου.

Τα γκολ για τον ΠΑΟΚ πέτυχαν ο Βιεϊρίνια με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 61′ και ο Δημήτρης Πέλκας στις καθυστερήσεις.

Ο Πορτογάλος —αρχηγός του ΠΑΟΚ που έχασε το πρωτάθλημα όπως το έχασε και μας χάρισε μια σπαρταριστή ατάκα στο επεισοδιακό ματς με τον Ολυμπιακό («τιναφτόρε;») — άξιζε να σφραγίσει μια τέτοια νίκη και έναν τέτοιο θρίαμβο με ένα δικό του γκολ.

1911151
Ο Βιεϊρίνια εκτελεί…
1911220
…και μετά πανηγυρίζει
1911251
Ο Πέλκας κάνει το 2-0 σφραγίζοντας τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ

Γενικά ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και θα μπορούσε να έχει προηγηθεί από πολύ νωρίτερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 24′ έχασε και πέναλτι με τον Πρίγιοβιτς, το σουτ του οποίου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπάρκας.

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με εννέα παίκτες λόγω αποβολής των Μαουρίσιο και Βαρέλα και η ΑΕΚ με δέκα, λόγω αποβολής του Βράνιες.

Μετά το σφύριγμα της λήξης, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έγιναν μια αγκαλιά με τους οπαδούς στις εξέδρες. Και αργότερα, ο προπονητής Λουτσέσκου και οι αστέρες της ομάδας έσπευσαν να φορέσουν μάσκες του Ιβάν Σαββίδη, του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, στον οποίο ως γνωστόν έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους μετά την εισβολή του με το πιστόλι σε εκείνο το επεισοδιακό ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα, όπου και ξεκίνησαν όλα.

19112681911271

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...