215
Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους | Reuters

Κορονoϊός: Ο ΠΟΥ κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2020, 22:10
Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους
|Reuters

Κορονoϊός: Ο ΠΟΥ κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2020, 22:10

Συναγερμό για την δημόσια υγεία σήμανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακηρύσσοντας, στη σημερινή του συνάντηση, την τρίτη σε μία εβδομάδα, τον κορονoϊό σε παγκόσμια απειλή και κηρύσσοντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

Την ίδια ώρα, ο ιός εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς στην Κίνα και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία προκύπτει όταν «ένα εξαιρετικό γεγονός που συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθώς σημειώνεται διεθνής εξάπλωση μιας ασθένειας η οποία δυνητικά απαιτεί συντονισμένη διεθνή δράση».

Ο επικεφαλής του οργανισμού δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι αιτία για την κήρυξη εκτάκτου ανάγκης δεν είναι όσα συμβαίνουν στην Κίνα, αλλά αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι η πιθανότητα ο ιός να μεταφερθεί σε χώρες όπου το σύστημα υγείας είναι πολύ πιο αδύναμο» είπε ο γενικός διευθυντής, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων εκτός Κίνας ανέρχεται πλέον σε 98, τα οποία έχουν σημειωθεί σε 18 χώρες ανά τον κόσμο. Σε οκτώ περιπτώσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού, ο ιός φαίνεται πως μεταδόθηκε από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεχάρη, σύμφωνα με τον Guardian, την Κίνα για τις προσπάθειές της να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού και σημείωσε πως η κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης δεν αποτελεί πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...