453
«Πάνο είσαι πατριώτης, μη μας τα χαλάς», λέει ο Κουρουμπλής στον αρχηγό των ΑΝΕΛ | ΙΝΤΙΜΕnews

Κουρουμπλής: Ο Καμμένος είναι πατριώτης, δεν θα μας δημιουργήσει πρόβλημα

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2017, 12:40
«Πάνο είσαι πατριώτης, μη μας τα χαλάς», λέει ο Κουρουμπλής στον αρχηγό των ΑΝΕΛ
|ΙΝΤΙΜΕnews

Κουρουμπλής: Ο Καμμένος είναι πατριώτης, δεν θα μας δημιουργήσει πρόβλημα

Protagon Team Protagon Team 29 Δεκεμβρίου 2017, 12:40

«Ο Πάνος Καμμένος είναι πατριώτης» και «δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση για το Σκοπιανό».

Τάδε έφη ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος εμφανίστηκε λαλίστατος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ λίγο πριν από το τέλος του «θυελλώδους» για τον ίδιο (βλέπε Σαρωνικό) 2017.

«Με τον Πάνο Καμμένο συμπορευόμαστε για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και θα βρούμε σημείο συνεννόησης και σε αυτό το θέμα», υποστηρίζει ο κ. Κουρουμπλής και στη συνέχεια τα βάζει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη καλώντας τον «να πάρει ξεκάθαρη θέση γιατί είναι θέμα εθνικό» και «να αφήσει τις υπεκφυγές περί μη ύπαρξης δεδηλωμένης αν δεν υπάρχει ενιαία κυβερνητική γραμμή».

Σε συνάρτηση με το ίδιο θέμα, ο υπουργός Ναυτιλίας αντιμετωπίζει θετικά την πρόσκληση του Γιάννη Μπουτάρη στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ να κάνουν μαζί πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως εκτιμά, «οι συναντήσεις δεν είναι κακές»

Από τις δηλώσεις του υπουργού δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στον Πρωθυπουργό: «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει στα χέρια του ορισμένες κινήσεις που θα προκαλέσουν τρανταγμό στο πολιτικό σύστημα», μας προετοιμάζει και παράλληλα διαψεύδει κάθε συσχετισμό των «κοινωνικών πρωτοβουλιών» (βλέπε παροχές) της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα, με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

«Οι εκλογές θα γίνουν το 2019. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν νωρίτερα. Κάθε μέρα που περνάει κερδίζει πόντους η κυβέρνηση και χάνει η ΝΔ», ισχυρίζεται και εξηγεί για τα τελευταία κυβερνητικά «δώρα» (μέρισμα και άλλα επιδοματικά…) ότι «ο Αλέξης Τσίπρας πήρε αυτές τις πρωτοβουλίες για να στηρίξει τους μη έχοντες, πιστός στις δεσμεύσεις και τις εξαγγελίες του, στέλνοντας το μήνυμα στους πολίτες ότι τώρα που μπορεί, κάνει αυτό που πρέπει».

Στις δηλώσεις του ο κ. Κουρουμπλής στέλνει μήνυμα και στη Φώφη Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής, που όπως λέει, πρέπει να ξεκαθαρίσουν «το αργότερο μέχρι το συνέδριό τους, τον Μάρτιο», αν θα πάνε με τη «Δεξιά του κ. Μητσοτάκη». Προειδοποιεί μάλιστα την Κεντροαριστερά με «συντριβή» αν τελικά ακολουθήσει το δρόμο της συμπόρευσης με τον αρχηγό της ΝΔ. «Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η Φώφη Γεννηματά είναι υπέρ της σύμπλευσης με τον κ Μητσοτάκη», σπεύδει να σημειώσει.

Όσο για την προσωπική του διαδρομή, δηλώνει ότι «έχει πολλά να κάνει ακόμη στο υπουργείο Ναυτιλίας», επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του να ανασύρει όλα τα ναυάγια στον ελληνικό χώρο!

Σημειώνει μάλιστα ότι μόλις πριν από ένα 24ωρο υπέγραψε την απόφαση για να ανασυρθεί από το λιμάνι του Πειραιά – εκεί όπου θα εγκατασταθεί η τεράστια δεξαμενή της COSCO- το βυθισμένο εδώ και 2Ο χρόνια επιβατηγό πλοίο Corfu island, χωρίς κανένα κόστος -όπως υπογράμμισε- για το ελληνικό Δημόσιο.

Τα περίπου 2 εκατ. ευρώ που θα κοστίσει, θα τα πάρει η εταιρεία που θα το ανασύρει, πουλώντας το πλοίο για σκραπ σε τουρκικά ναυπηγεία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα ανασυρθούν και τα υπόλοιπα ναυάγια, εξήγησε ο κ. Κουρουμπλής, «ανοίγοντας πανιά» για το νέο έτος…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...