776
Πάνο Καμμένε σε προκαλώ, αν τολμάς έλα στο δικαστήριο, λέει ο Νίκος Κοτζιάς στον πρώην συνάδελφό του στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα | INTIMEnews

Οργή Koτζιά για Κατρούγκαλο: Ο Καμμένος ας αφήσει τις κλάψες περί ασυλίας και να ‘ρθει στο δικαστήριο

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 17:03
Πάνο Καμμένε σε προκαλώ, αν τολμάς έλα στο δικαστήριο, λέει ο Νίκος Κοτζιάς στον πρώην συνάδελφό του στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα
|INTIMEnews

Οργή Koτζιά για Κατρούγκαλο: Ο Καμμένος ας αφήσει τις κλάψες περί ασυλίας και να ‘ρθει στο δικαστήριο

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 17:03

Ο Νίκος Κοτζιάς άκουσε όσα είπε εναντίον του στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος και σε μακροσκελή δήλωσή του τον προκαλεί να μην κρυφτεί (πάλι) πίσω από τη βουλευτική ασυλία και να έρθει στο δικαστήριο να αποδείξει τη βασιμότητα των καταγγελιών του.

Στη δήλωσή του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών βάλλει όμως και κατά του νυν επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Γιώργου Κατρούγκαλου που -όπως του καταλογίζει- με τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης επέτρεψε στον «εθνικό συκοφάντη» (σ.σ. τον Πάνο Καμμένο) να μετατρέψει το κοινοβούλιο σε δικαστήριο χωρίς μάλιστα να έχει (ο κ. Κοτζιάς) το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

«Η Δημοκρατία υπονομεύεται με την ατμόσφαιρα που δημιουργείται στον δημόσιο χώρο, με ύβρεις, συκοφαντίες και εκβιασμούς», υπογραμμίζει ο κ. Κοτζιάς  και «σήμερα παρακολουθήσαμε μία βρώμικη συζήτηση στη Βουλή, που σύμφωνα με την απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, την υπ. αριθμ. 9 του 1998, δεν θα έπρεπε να γίνει, γιατί όπως λέει η απόφαση, ζητήματα που βρίσκονται σε δικαστική διαδικασία ή διερευνώνται από τον εισαγγελέα, δεν μπορούν να συζητηθούν στη Βουλή».

«Επιπλέον», επισημαίνει ο  επικεφαλής της κίνησης «Πράττω», «η συζήτηση αντίκειται σε επτά αποφάσεις του ΣτΕ και δύο του Ελεγκτικού συνεδρίου, και μάλιστα για μία συμφωνία που έχει λάβει γραπτή έγκριση του τότε γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου και σήμερα υπουργού Δικαιοσύνης».

Η επίθεση στον Γιώργο Κατρούγκαλο

«Κακώς ο κ. Κατρούγκαλος πήρε την πρωτοβουλία να δώσει στον ‘εθνικό συκοφάντη’ τη δυνατότητα να μεταφέρει την υπονόμευση στο ναό της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα, η Βουλή να μετατρέπεται σε χώρο δικαστηρίου, χωρίς εγώ να έχω το δικαίωμα υπεράσπισης του εαυτού μου», αναφέρει στη δήλωσή του ο Νίκος Κοτζιάς και υποστηρίζει ότι όλα όσα είπε στην ομιλία του ο Πάνος Καμμένος αποτελούν «μάλλον προϊόν παράνομης υποκλοπής».

Στο ίδιο πλαίσιο σημειώνει με νόημα ότι περιμένει τον Πρόεδρο της Βουλής, «να παραπέμψει τους υβριστές για πειθαρχικό έλεγχο στη Βουλή».

Ο κ. Κοτζιάς απέδωσε τις κινήσεις του Πάνου  Καμμένου, στην προεκλογική καμπάνια που προσβλέπει να κάνει δια της δυσφήμισης συνεπικουρούμενος όμως και από «την επιπολαιότητα της κυβέρνησης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Φαίνεται -συνεχίζει- ότι αυτό εξυπηρετεί εκείνους που επιδιώκουν, άλλοι να έχουν τη δόξα και άλλοι την ύβρη, υπενθυμίζοντας με νόημα (σ.σ σε μία αναφορά με αποδέκτες και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ)  ότι «σφαίρες, χώματα με αίματα και αίμα, έχουν σταλεί μόνο σε μένα, λες και είμαι ο αποκλειστικός τροφοδότης και διαπραγματευτής της Συμφωνίας των Πρεσπών και ακόμα και σήμερα, ο εθνικός συκοφάντης υβρίζει μόνο εμένα».

Όπως λέει, αν και ο Πάνος Καμμένος είχε  συμφωνήσει με το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών, «τώρα, για προεκλογικούς λόγους και επειδή εξυπηρετεί ίσως και τρίτους, θέλει να εμφανίζει τον εαυτό του ως δήθεν μακεδονομάχο».

«Καλώ τον εθνικό συκοφάντη να δεχθεί και τη Βουλή να χορηγήσει, άδεια άσκησης ποινικής διώξεως, σύμφωνα με τα άρθρα, 61 παρ. 2, 62 παρ.1 του Συντάγματος, και να αφηγηθεί και εκείνος και να οδηγηθεί η υπόθεση εκεί που πρέπει, στην αίθουσα του δικαστηρίου. Εκεί ας αποδείξει, που δεν μπορεί, όλες τις συκοφαντίες που κάθε δεύτερη μέρα, όπως πράττει κάθε ένοχος, τις τροποποιεί», είναι το μήνυμα που στέλνει στον πρώην υπουργό Αμυνας και ακολούθως αναφέρεται  στις συνεχείς αντιφάσεις στις οποίες -όπως υποστηρίζει- έχει υποπέσει ο κ. Καμμένος σχετικά με τα χρήματα που τον κατηγορεί ότι έχει λάβει για να «περάσει» τη Συμφωνία.

«Λέω κάτι απλό στον εθνικό συκοφάντη: ας έρθει στο δικαστήριο κι ας αφήσει τις κλάψες για μη άρση του ασύλου, όπως έκανε χθες (σ.σ. την Πέμπτη με το αίτημα άρσης ασυλίας για τη μήνυση Κουρτάκη)», προκαλεί τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ο κ. Κοτζιάς καθώς όπως υπογραμμίζει, στο  δικαστήριο είναι που  λύνονται οι υποθέσεις και όχι με μονολόγους στη Βουλή και «εκεί θα αποδειχθεί και το ελατήριό του και το ίδιον όφελος και η εξυπηρέτηση τρίτων».

Για την… «ταμπακιέρα» -τη σύμβαση δηλ. για το έργο της έκδοσης βίζα από συγκεκριμένη εταιρεία,- ο Νίκος Κοτζιάς διευκρινίζει ότι ο κ. Καμμένος παρουσίασε μία σύμβαση παροχής δημόσιας υπηρεσίας που φέρνει λεφτά στο Δημόσιο και δεν δίνει σε κανένα τρίτο ούτε σεντς, ως κλοπή. Και αυτό γιατί, όπως αναφέρει, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «δεν έχει καταλάβει, ότι τα ποσά που επικαλείται δεν ορίστηκαν από εμένα, αλλά από τα δικαστήρια και τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να προσδιοριστεί το ύψος της απαιτούμενης εγγυητικής επιστολής της εταιρείας που σύναψε τη σύμβαση».

Ο Καμμένος με την παρέα του ήθελαν να μην εφαρμόσω τις αποφάσεις του ΣτΕ, υποστηρίζει ο πρώην ΥΠΕΞ, «δηλαδή με καλούσαν να παρανομήσω». «Δεν το έκανα και έχουν ανοίξει αυτό το κυνήγι», ισχυρίζεται.

Κλείνοντας ο κ.  Κοτζιάς δηλώνει ότι υπερασπίστηκε τις αξίες και τις αρχές με τις οποίες μπήκε στην Αριστερά, επαναλαμβάνει ότι αποποιήθηκε μέχρι και την περιουσία της οικογενείας του, αλλά «αυτό», καταλήγει, «αδυνατεί να το καταλάβει ο εθνικός συκοφάντης» διότι «του είναι αδιανόητη η ύπαρξη έντιμων ανθρώπων, που δεν υποκύπτουν σε απειλές».