445
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος στο βήμα της Βουλής | INTIMEnews

Ο Βενιζέλος απάντησε στον Τσίπρα για τη «συγγνώμη στον Πικραμμένο»

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 12:45
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος στο βήμα της Βουλής
|INTIMEnews

Ο Βενιζέλος απάντησε στον Τσίπρα για τη «συγγνώμη στον Πικραμμένο»

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2019, 12:45

Στην πρόσφατη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Αλέξης Τσίπρας είπε για την άδικη διαπόμπευση των πολιτικών προσώπων που ενέπλεξε στην υπόθεση-φιάσκο της Novartis -ανάμεσα τους και ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος- ότι αν κάποιος πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον κ. Πικραμμένο, είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος ως συντάκτης του νόμου περί ευθύνης υπουργών!

Η απάντηση του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης ήρθε κατά την τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, όπου καταλόγισε απύθμενο θράσος στον Πρωθυπουργό.

«Ο κ.Τσίπρας στη συνέντευξη του εμφανίστηκε ως εκνευρισμένος και δυσαρεστημένος εισαγγελέας επειδή το σκάνδαλο Novartis μετατράπηκε σε αντίθετο σκάνδαλο, δηλαδή σε μια οργανωμένη επίθεση κατά του πολιτεύματος και της Δικαιοσύνης.

Έρχεται ο κ. Τσίπρας και λέει ότι θέλουμε να κρυφτούμε πίσω από την παραγραφή, ακούστε θράσος, το λέει αυτό απευθυνόμενος σε πρόσωπα για τα οποία η υπόθεση έχει τεθεί στο αρχείο.

Το λέει για τον Πικραμμένο και για μένα και αντί να ζητήσει συγγνώμη και να εκδηλώσει την ικανοποίησή του για την αρχειοθέτηση, έρχεται και λέει ότι πρέπει να ζητήσω εγώ συγνώμη από τον Πικραμμένο γιατί το Σύνταγμα προβλέπει την αμελλητί διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή.

Έρχεται με απύθμενο θράσος και μιλάει για το αμελλητί. Και λέει επίσης ότι θέλουμε παραγραφή ενώ η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί για μας», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος για την απόπειρα του κ. Τσίπρα να κάνει το άσπρο  μαύρο.

Κατά την ομιλία του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως ο Πρωθυπουργός είναι αυτός που αναλαμβάνει την ιδιοκτησία -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- του φιάσκου της Νοvartis, όπως άλλωστε συμβαίνει και με το θέμα Πετσίτη. Γιατί στην πραγματικότητα, υπογράμμισε, «δεν υπάρχει υπόθεση Πετσίτη, αλλά υπόθεση Τσίπρα και των υπουργών του που έχουν βλάψει με τις ενέργειές τους το δημόσιο συμφέρον».

Περί συναίνεσης

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως, αν και οπαδός της συναίνεσης, συναίνεση δεν μπορεί να υπάρξει αν πρώτα δεν συνετιστούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για όσα έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν τα τελευταία 4,5 χρόνια:

«Εχω ζήσει το βρώμικο 1989. Τότε η Αριστερά της εποχής συνέπραξε, γιατί χωρίς την κυβέρνηση Τζαννετάκη δεν θα μπορούσε να γίνει η παραπομπή αυτή.

Τα αισθήματά μου απέχουν πολύ από τα αισθήματα εκδίκησης και ποινικοποίησης, είμαι οπαδός της συναίνεσης, χρειαζόμαστε εθνική ενότητα, αλλά δεν φτάνεις στην εθνική ενότητα και στην συναίνεση και στην άλλη την ανώτατη φάση εάν δεν αντιληφθούν όλοι και δεν συνετιστούν, αν δεν καταλάβουν τι γίνεται, τι κάνουν τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια. Μια ενσυνείδητη αποδιάρθρωση της οικονομίας, της κοινωνίας και της θεσμικής ραχοκοκαλιάς της χώρας. Και αυτό θα σταματήσει με τις εκλογές με άλλους κοινοβουλευτικούς συσχετισμού. Και θα επέλθει η κάθαρση να είστε βέβαιοι γι’ αυτό», ήταν το μήνυμα που έστειλε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...