265
Η εικόνα η οποία στιγμάτισε τα Χριστούγεννα του 2016 στο Βερολίνο | REUTERS/Kai Pfaffenbach/File Photo

Το ISIS καλεί τους οπαδούς του να σπείρουν τον τρόμο τα Χριστούγεννα

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2017, 21:54
Η εικόνα η οποία στιγμάτισε τα Χριστούγεννα του 2016 στο Βερολίνο
|REUTERS/Kai Pfaffenbach/File Photo

Το ISIS καλεί τους οπαδούς του να σπείρουν τον τρόμο τα Χριστούγεννα

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2017, 21:54

Κάλεσμα στους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τους εορτασμούς για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά απηύθυνε ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Λογαριασμός στο μέσο Telegram, που πρόσκειται στο ISIS, ζήτησε από επίδοξους τρομοκράτες να προβούν σε χτυπήματα «μοναχικών λύκων», όπως μεταδίδει η αμερικανική υπηρεσία SITE, η οποία παρακολουθεί την προπαγάνδα των ισλαμιστών στο Διαδίκτυο.

Τα μηνύματα συνοδεύονται από αφίσα που εικονίζει τον σκούφο του Αγιου Βασίλη να συνοδεύεται από ένα μαχαίρι και το ειρωνικό σύνθημα «Απλά τρόμος για όλους, και ένα νέο έτος γεμάτο τρόμο».

Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε και αφίσα που εικονίζει τον πάπα Φραγκίσκο αποκεφαλισμένο από δήμιο του Ισλαμικού Κράτους.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών προειδοποίησε για αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη την περίοδο των γιορτών.

Είναι σαφές το μήνυμα: τζιχαντιστής θα οδηγήσει αυτοκίνητο επάνω σε πεζούς (SITE)
Είναι σαφές το μήνυμα: τζιχαντιστής θα οδηγήσει αυτοκίνητο επάνω σε πεζούς (SITE)

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι την περίοδο των γιορτών είχε λάβει χώρα η τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο, όπου ο Τυνήσιος Ανίς Αμρί, οδηγώντας κλεμμένο φορτηγό, σκότωσε 12 ανθρώπους σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά.

Ο Αμρί, που σκοτώθηκε λίγες ημέρες αργότερα από αστυνομικά πυρά στην Ιταλία, είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο και ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα.

Το τελευταίο έτος το ISIS έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών που κατέλαβε στη Συρία και στο Ιράκ το 2014, όμως έχει κατορθώσει να «εξάγει» το μήνυμά του στη Δύση μέσω της συστηματικής προπαγάνδας του.

Περισσότεροι από 240 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις ισλαμιστών στην Ευρώπη από το 2015.