235
Έτοιμος ο Atlas να κάνει το άλμα | Boston Dynamics

Ο Atlas είναι ένα ρομπότ που ξέρει και από τούμπες

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2017, 16:59
Έτοιμος ο Atlas να κάνει το άλμα
|Boston Dynamics

Ο Atlas είναι ένα ρομπότ που ξέρει και από τούμπες

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2017, 16:59

Κάποτε τα ρομπότ ήταν μηχανάκια που κινούνταν αδέξια. Δυσκολεύονταν να πιάσουν τα μηχανικά χέρια τους ένα ποτήρι να το δώσουν με πολύ κόπο στον ερευνητή – και δεν έμοιαζαν καθόλου με ανθρώπους.

Αλλά αυτές οι εποχές πέρασαν.

Μία από τις εταιρείες που μας φέρνουν πιο κοντά σε ένα πιο συναρπαστικό ή πιο τρομακτικό μέλλον στη ρομποτική είναι η Boston Dynamics.

Η εταιρεία ειδικεύεται σε δίποδα και τετράποδα ρομπότ που περπατούν και τρέχουν. Το τελευταίο δείγμα, γράφει το Quartz, είναι ο Atlas, ένα ρομπότ που πηδά πολύ εύκολα πάνω σε εμπόδια και κάνει και τέλειες τούμπες, όπως δείχνει το βίντεο. Και, φυσικά, πανηγυρίζει.

Ο Atlas στηρίζεται μόνο στα δύο πόδια του και, όπως φαίνεται, μοιάζει αρκετά με άνθρωπο στις αναλογίες και το ύψος. Πηδά εύκολα πάνω στα κουτιά, κάνοντας πότε μεγαλύτερα και πότε μικρότερα άλματα, ανάλογα με το ύψος του κιβωτίου.

Στο παρελθόν τον είχαμε δει να σηκώνει κουτιά και να ανοίγει πόρτες, δυο κινήσεις που για τα ρομπότ δεν είναι τόσες εύκολες όσο φαίνεται.

Η Boston Dynamics έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια εντυπωσιακές προόδους στα ρομπότ που κινούνται αυτόνομα και κάνουν λεπτές κινήσεις με χαρακτηριστική ευκολία.

Πριν από μερικές ημέρες παρουσιάσει τον SpotMini, ένα τετράποδο ρομπότ που θυμίζει αρκετά ένα περίεργο σκυλάκι.

Αλλά και τον Spot, το μεγαλύτερο αδελφάκι του SpotMini:

Οπως και τα τετράποδα ρομποτικά «σκυλιά» που θα μπορούν να μεταφέρουν ακόμη και πολεμοφόδια στο πεδίο της μάχης χωρίς να μπαίνουν σε κίνδυνο ζωές στρατιωτών.

Να ανησυχούμε άραγε για το μέλλον μας;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...