593
|

Σκότωσε τον αντισημίτη μέσα σου

Avatar testSO 27 Ιουλίου 2014, 00:04

Σκότωσε τον αντισημίτη μέσα σου

Avatar testSO 27 Ιουλίου 2014, 00:04

«Στην ειρηνική κριτική, κατά του, χωρίς οίκτο, πολέμου του Ισραήλ κατά της τρομοκρατίας της Χαμάς στη Γάζα, παρεισφρύουν συνθήματα μίσους κατά των εβραίων. Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να έχει την αποδοχή του γερμανικού κράτους ή της κοινωνίας. Ιδίως στη Γερμανία, για ιστορικούς λόγους, δεν θα πρέπει να βρει πρόσφορο έδαφος αυτή η προπαγάνδα. Μια κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της, είναι περήφανη για την ανεκτικότητά της και έχει μάθει από το παρελθόν, πρέπει να απορρίπτει τα αντισημιτικά συνθήματα. Όλα αυτά θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από εκείνους που δικαίως διαμαρτύρονται στις διαδηλώσεις για τα αθώα θύματα του πολέμου στη Γάζα. Και στο μέλλον όμως θα πρέπει να αποφύγουν συγκεντρώσεις όπου καλλιεργείται το θρησκευτικό μίσος».

Απόσπασμα από άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Westdeutshce Zeitung, που αν αφαιρέσεις το όνομα Γερμανία, θα μπορούσε να  γραφτεί για οποιοδίποτε σύγχρονο δημοκρατικό κράτος ή μεμονωμένο άτομο. Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, σε διαδηλώσεις κατά του πολέμου του Ισραήλ (τυπικά) ενάντια στη Χαμάς, δυστυχώς έχουν ακουστεί και αντισημιτικά συνθήματα. Αν και δεν είναι το ευκολότερο πράγμα του κόσμου, και αυτό δεν γίνεται με ευχές, ειδικά όταν οι διαδηλώσεις «ντύνονται» με θρησκευτικό φανατισμό, είναι επιτακτικό να σταματήσει αυτή η τόσο επικίνδυνη, «φάμπρικα».

Σε μέρες που η προπαγάνδα, αμφοτέρων των πλευρών, βρίσκεται στην κορύφωσή της, θα ήταν χαζό να ισχυριστεί κανείς ότι γνωρίζει την αλήθεια, όσο ειδικός και αν είναι. Εξάλλου, η ιστορία των πολέμων είναι γεμάτη από διαψεύσεις έγκυρων αναλυτών. Εν τούτοις, μερικοί αριθμοί, δεν μπορούν να αποσιωπηθούν. Όπως έγραψε κι ένας φίλος Παλαιστίνιος που ζει στην Ελλάδα, «τα θύματα των "τρομοκρατών" είναι κατά 90% στρατιωτικοί, ενώ του «πιο ηθικού στρατού στον κόσμο» κατά 80% άμαχοι. Δηλαδή 1.030 άμαχοι Παλαιστίνιοι και 40 Ισραηλινοί "κληρωτοί" στρατιώτες…». Επίσης, δανειζόμενος από τον ίδιο, θα προσθέσω πως το επιχείρημα δυτικών μέσων ότι η Χαμάς διεξάγει πόλεμο στηριζόμενη στις πλάτες των αμάχων, μάλλον αβάσιμο είναι και μακριά από την πραγματικότητα. Όταν η σύρραξη γίνεται στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του κόσμου, μοιάζει πραγματικά αστείο να κατηγορείς τον αντίπαλο ότι δεν έχει σωστά οχυρά, όταν εσύ βομβαρδίζεις με «Απάτσι».

Από τη φύση του, αυτός ο πόλεμος είναι από τους δυσκολότερους για να πάρει κανείς σαφή θέση, χωρίς να παρεξηγηθεί από τη μία ή την άλλη πλευρά. Εν τούτοις, όπως η κριτική στο σύγχρονο Ισραήλ και τις πρακτικές του στη Γάζα, δεν μπορεί αυτόματα να εκληφθεί ως αντισημιτισμός -πράγμα που βολεύει τα μάλα τα «γεράκια» του Νετανιάχου- έτσι και κάθε διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων, δεν πρέπει και δεν μπορεί να μετατραπεί αυτόματα σε αντισημιτική οργή. Αυτό θα ήταν καταστροφικό, κυρίως και πάνω απ’ όλα, για τον ίδιο τον παλαιστινιακό λαό αλλά και για όλη την ανθρωπότητα. Τα 6 εκατομμύρια Εβραίοι, θύματα του Ολοκαυτώματος, είναι η πιο πειστική απόδειξη για το τι μπορεί να προκαλέσει ο αντισημιτισμός. Και δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται καθημερινά, παραμονεύει δίπλα μας και ψάχνει την κατάλληλη αφορμή για να εκδηλωθεί. Δε νομίζω επίσης πως είμαι ο μόνος που πιστεύει πως την καλύτερη αφορμή στους αντισημίτες τη δίνουν η κυβέρνηση και ο στρατός του Ισραήλ. Κατά μια έννοια, όπως κατηγορούν τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί ως ασπίδα τους αμάχους, πράττουν και αυτοί το ίδιο, με την τραγική ιστορία του λαού τους, για να κλείσουν τα στόματα όσων δεν συμφωνούν με τον πόλεμο. Η αποφυγή αυτής της θανάσιμης παγίδας, που έχει στηθεί με μαεστρία, πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο. Τα σημερινά αθώα θύματα στη Γάζα, δεν γίνεται να δικαιολογήσουν τα εκατομμύρια θύματα του αντισημιτισμού, πολλώ δε μάλλον, να γίνουν αιτία να φουντώσει συλλήβδην το μίσος ενάντια στους Εβραίους. Εμείς οι ίδιοι, έχουμε το ανθρώπινο καθήκον να σκοτώσουμε τον αντισημίτη που κρύβουμε μέσα μας. Πριν μας σκοτώσει αυτός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News