479
|

Σεξ, ψέματα και πολιτικοί

Avatar Μυρτώ Πολυμίλη 7 Νοεμβρίου 2013, 00:39

Σεξ, ψέματα και πολιτικοί

Avatar Μυρτώ Πολυμίλη 7 Νοεμβρίου 2013, 00:39

«Ναι, κάπνισα κρακ, πιθανότατα όταν ήμουν όμως τύφλα στο μεθύσι». Μ΄ αυτή την… αξιοθαύμαστη δικαιολογία ο Ρομπ Φορντ, που για κάποιον άγνωστο λόγο παραμένει ακόμη δήμαρχος του Τορόντο, κερδίζει μια θέση στο πάνθεον της πανηλίθιας δικαιολογίας, σύμφωνα τουλάχιστον με το περιοδικό Rolling Stone. Ποιος άλλος πολιτικός όμως θα διεκδικούσε τα πρωτεία;

Αναζητώντας κανείς πολιτικές γκάφες και δικαιολογίες ξεθάβει θησαυρούς. Από τον Άντονι Γουίνερ -όνομα και πράγμα- τον αχόρταγα ερωτύλο e-εραστή της αμερικανικής πολιτικής σκηνής που δήλωσε ότι τον χάκαραν και για αυτό βρέθηκε φωτογραφημένο το μόριό του στο Twitter μέχρι τον Μπιλ Κλίντον που αρνήθηκε να παραδεχτεί ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τη Μόνικα καθότι ο στοματικός έρωτας ανήκει σε μια τελείως διαφορετική κατηγορία –αυτή του πιπιλάω καραμέλες.

Τα πρωτεία όμως φαίνεται να κρατούν ρεπουμπλικάνοι ομοφοβικοί πολιτικοί, οι οποίοι έχουν -ή τουλάχιστον είχαν- στήσει την καριέρα τους υπερασπιζόμενοι την ανελευθερία και αρνούμενοι ισότιμα δικαιώματα στους gay συμπολίτες τους. Από τα πιο ξεκαρδιστικά παραδείγματα είναι αυτό του συντηρητικού Μπομπ Άλεν, ο οποίος συνελήφθη το 2007, όντας εκλεγμένο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Φλόριντας, καθώς προσφέρθηκε όχι μόνο να ικανοποιήσει σεξουαλικά μυστικό αστυνομικό αλλά και να τον πληρώσει από πάνω. Η δικαιολογία του; Φοβήθηκε τον στιβαρό Αφροαμερικανό άντρα που βρισκόταν στη διπλανή τουαλέτα και καθώς θεώρησε ότι ήθελε να τον κλέψει του πρότεινε στοματικό έρωτα και 20 δολάρια μπας και τη γλιτώσει. Ο Άλεν, ο οποίος προτίμησε να υπαινιχθεί ότι είναι ρατσιστής και… εύκολος αντί να παραδεχθεί τις προτιμήσεις του, τουλάχιστον παραιτήθηκε μετά την καταδίκη του από δικαστήριο.

Μια ακόμη κραυγαλέα περίπτωση είναι αυτή του Τζορτζ Ρέκερς, γνωστού ψυχολόγου και ακτιβιστή κατά της ομοφυλοφιλίας. Ο «καθηγητής Τζορτζ» -έτσι αρέσκεται να τον αποκαλούν- ο οποίος έχει διατελέσει και μέλος της «Ένωσης για την έρευνα και θεραπεία της ομοφυλοφιλίας» (;), εντοπίστηκε το 2010 στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι να επιστρέφει μαζί με τον νεαρό εκδιδόμενο Τζο-βανι Ρομάν, τον οποίο είχε «νοικιάσει» από τον ιστότοπο rentboy.com. Κατά τα λεγόμενα του καθ’ όλα ακραίου Ρέκερς είχε προσλάβει το όμορφο αγόρι μετά από πολύωρες συνεντεύξεις για να κουβαλάει τις βαλίτσες του κατά τη διάρκεια της παραμονής του εις τας Ευρώπας. Ποιος νοιάζεται για το ότι οι φωτογραφίες τον δείχνουν να κουβαλά ο ίδιος τις βαλίτσες του, ή για τις δηλώσεις του Ρομάν, ο οποίος επισήμανε ουκ ολίγες φορές ότι στα καθημερινά του καθήκοντα συμπεριλαμβανόταν ένα πολύ ερωτικό γυμνό μασάζ;

Δεν είναι όμως μόνο προνόμιο των Αμερικανών πολιτικών και δη των αντρών οι απίθανες δικαιολογίες. Όταν το 2008 η νορβηγική Βουλή αρνήθηκε να πληρώσει τον υπέρογκο λογαριασμό του κινητού της βουλευτίνας Σάερα Καν, η νεαρή προσπάθησε μάταια να τα μπαλώσει. Αρχικά είπε ότι έπαιρνε τους γονείς της στο Μπαγκλαντές και στη συνέχεια αποφάσισε να υποστηρίξει ότι έπαιρνε τον σύντροφό της που βρισκόταν σε μυστική αποστολή με τις βρετανικές ειδικές δυνάμεις. Στην πραγματικότητα τηλεφώνησε μέσα σε εννέα μήνες 793 φορές σε γραμμή μέντιουμ.

Τώρα αν γελάει κανείς με όλους αυτούς ή ανησυχεί είναι ένα άλλο θέμα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News