239
Διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με τα τις αστυνομικές δυνάμεις στα Ηλύσια Πεδία | REUTERS/Benoit Tessier

Παρίσι: Επεισόδια, δακρυγόνα και ξύλο στη διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων»

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2018, 14:19
Διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με τα τις αστυνομικές δυνάμεις στα Ηλύσια Πεδία
|REUTERS/Benoit Tessier

Παρίσι: Επεισόδια, δακρυγόνα και ξύλο στη διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων»

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2018, 14:19

Χρήση δακρυγόνων αλλά και κανονιών νερού έκανε σήμερα Σάββατο η γαλλική αστυνομία προκειμένου να διαλύσει συγκεντρωμένους διαδηλωτές στο Παρίσι.

Αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές από το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» συγκεντρώθηκαν στα Ηλύσια Πεδία, όπου και ήρθαν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις, που τους εμπόδισαν να πλησιάσουν στο προεδρικό μέγαρο.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για το αυξημένο κόστος των καυσίμων, αλλά και για τις οικονομικές πολιτικές του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Πρόκειται για το δεύτερο Σαββατοκύριακο των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων» που έχουν προκαλέσει αναταραχή σε ολόκληρη την Γαλλία.

Μερικοί από τους διαδηλωτές έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ενώ κάποιοι άλλοι είχαν ταμπέλες με συνθήματα που έγραφαν «Παραίτηση Μακρόν» και «Μακρόν, κλέφτη».

Για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της μιας εβδομάδας, οι διαδηλωτές με τα κίτρινα γιλέκα που οφείλουν από τον νόμο να έχουν στα οχήματά τους όλοι οι οδηγοί στην Γαλλία, πραγματοποιούν συγκεντρώσεις σε μεγάλους οδικούς κόμβους σε ολόκληρη την χώρα.

Οι διαμαρτυρίες αυτές, από τα φλεγόμενα οδοφράγματα, μέχρι τα κομβόι των φορτηγών που κινούνται με αργές ταχύτητες, προκαλούν προβλήματα στην ομαλή πρόσβαση σε σταθμούς ανεφοδιασμού καυσίμων, εμπορικά κέντρα, αλλά και βιομηχανίες ενώ αποτελούν το μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» για τον πρόεδρο Μακρόν

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...