278
Tο Δελχί είναι η έκτη πιο μολυσμένη πόλη του κόσμου | reuters

Η ΙΚΕΑ καταπολεμά την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ινδία με… άχυρο ρυζιού

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2018, 11:30
Tο Δελχί είναι η έκτη πιο μολυσμένη πόλη του κόσμου
|reuters

Η ΙΚΕΑ καταπολεμά την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ινδία με… άχυρο ρυζιού

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2018, 11:30

Η ΙΚΕΑ θέλει να μετατρέψει το άχυρο ρυζιού σε πρώτη ύλη για είδη οικιακής χρήσης, σε μία πρωτότυπη κίνηση που ενδέχεται να συμβάλει στη μείωση μίας σημαντικής πηγής ρύπανσης στην Ινδία.

Με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να έχει τοποθετήσει το Δελχί στην πρώτη εξάδα των πιο μολυσμένων πόλεων του κόσμου, η σουηδική εταιρία θα ζητήσει από τους ινδούς αγρότες να της πουλούν το άχυρο που τους έχει απομείνει μετά τη συγκομιδή του ρυζιού αντί να το καίνε -μια κοινή πρακτική στη χώρα, που ωστόσο αποτελεί κι έναν από τους λόγους για τους οποίους η ατμοσφαιρική ρύπανση πλέον απειλεί την υγεία πολλών εκατομμυρίων κατοίκων της ινδικής πρωτεύουσας.

«Οι συνέπειες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην υγεία είναι βαρύτατες κι εμείς στην ΙΚΕΑ είμαστε αποφασισμένοι να δράσουμε. Γνωρίζουμε πως η καύση του αχύρου αποτελεί βασική αιτία της μόλυνσης και με την πρωτοβουλία αυτή ελπίζουμε να αλλάξει η κατάσταση. Θέλουμε να βρούμε έναν τρόπο να χρησιμοποιήσουμε το άχυρο αυτό προκειμένου να μην καεί και να προσφέρουμε καλύτερης ποιότητας αέρα στους κατοίκους της χώρας», τονίζει η Χέλεν Ντάβιντσον, Sustainability Manager της IKEA στο Νέο Δελχί.

Όπερ κι εγένετο: Τα πρώτα πρωτότυπα προϊόντα από άχυρο ρυζιού θα είναι μικρά μπιμπελό και χαρτοκιβώτια, με την IΚΕΑ να σχεδιάζει να ξεκινήσει να τα πουλάει στην Ινδία μέσα στο 2019 ή το 2020, όπως ανέφερε σε δήλωσή της.

Εάν η πρωτοβουλία αποδειχτεί οικονομικά προσοδοφόρα, εκτός από οικολογικά ορθή, τότε η IΚΕΑ ενδέχεται να την επεκτείνει τόσο σε περισσότερα προϊόντα όσο και σε αγορές εκτός Ινδίας.

Η σουηδική εταιρία εδώ και χρόνια (αυτο)προσδιορίζεται ως«μαχητής» για ένα καλύτερο περιβάλλον, καθώς θα σταματήσει να χρησιμοποιεί πλαστικά μιας χρήσης μέχρι το 2020, ενώ έχει θέσει ως στόχο τη χρήση μόνο ανανεώσιμων και ανακυκλώσιμων υλικών μέχρι το 2030.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...