228
Τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια ανά τον κόσμο εμφανίζουν περίπου τα ίδια γραφήματα | youtube

Πακέτο 23 μέτρων από τους Τουρκοκύπριους για να αντιμετωπίσουν τη βουτιά της λίρας

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2018, 18:58
Τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια ανά τον κόσμο εμφανίζουν περίπου τα ίδια γραφήματα
|youtube

Πακέτο 23 μέτρων από τους Τουρκοκύπριους για να αντιμετωπίσουν τη βουτιά της λίρας

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2018, 18:58

Πακέτο 23 μέτρων, που έχουν ως στόχο να αντισταθμίσουν τη ραγδαία υποτίμηση της λίρας, εξήγγειλε την Τρίτη το ψευδοκράτος των Τουρκοκυπρίων.

Τα μέτρα, στα οποία περιλαμβάνεται η μείωση του ΦΠΑ σε προϊόντα καθαριότητας και βασικά είδη τροφής, καθώς και σε είδη προικός και χώρους εστίασης, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Τουφάν Ερχιουρμάν, στη διάρκεια συνεδρίας της Βουλής την Τρίτη, η οποία συνήλθε εκτάκτως για συζήτηση της κατάστασης.

Ανακοίνωσε, επίσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής φόρου για όσους προβαίνουν σε πληρωμές με πιστωτικές ή άλλες τραπεζικές κάρτες, σε μια κίνηση να προληφθούν προβλήματα τραπεζικής ρευστότητας.

Ο Ερχιουμάν αναγνώρισε ότι η Οικονομία περνά εξαιρετικά δύσκολη φάση, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ετοίμαζε αυτό το πακέτο εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά ήθελε να ενημερώσει την ούτω καλούμενη Βουλή, προτού εφαρμόσει τα μέτρα.

Σημείωσε, επίσης, ότι η πτώση της τουρκικής λίρας δημιουργεί προβλήματα στα δημοσιονομικά του ψευδοκράτους, αλλά δυσχεραίνει και τη δυνατότητα των πολιτών να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που έχουν προκύψει.

Στο μεταξύ, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κρίση στην Τουρκία αναμένονταν να συζητηθούν την Τετάρτη  στη διάρκεια επίσκεψης στα κατεχόμενα του προέδρου της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και τελευταίου πρωθυπουργού της Τουρκίας πριν από τις συνταγματικές αλλαγές στη χώρα, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο κ. Γιλντιρίμ θα φτάσει στα κατεχόμενα λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, συνοδευόμενος από κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία και θα συναντηθεί μεταξύ άλλων και με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Η τουρκική αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει από τα κατεχόμενα αυθημερόν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...