264
Ο Μπόρις Τζόνσον δίπλα στον Ξαβιέ Μπετέλ λίγο πριν ο πρώτος αποχωρήσει... | REUTERS/Yves Herman

Αποδοκίμασαν τον Μπόρις Τζόνσον στο Λουξεμβούργο – Εφυγε χωρίς να μιλήσει

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2019, 18:25
Ο Μπόρις Τζόνσον δίπλα στον Ξαβιέ Μπετέλ λίγο πριν ο πρώτος αποχωρήσει...
|REUTERS/Yves Herman

Αποδοκίμασαν τον Μπόρις Τζόνσον στο Λουξεμβούργο – Εφυγε χωρίς να μιλήσει

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2019, 18:25

Επειτα από ένα έντονο δίωρο γεύμα στο Λουξεμβούργο με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συνάντησε τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ και δέχτηκε έντονα γιουχαΐσματα από διαδηλωτές που του εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τους χειρισμούς του στο θέμα του Brexit.

Εν μέσω των διαμαρτυριών και των αποδοκιμασιών ο Τζόνσον αναγκάστηκε να μην παραβρεθεί στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μπετέλ, ο οποίος στη συνέχεια άσκησε σφοδρή κριτική στους οργανωτές του Brexit κατηγορώντας τους ότι λένε ψέματα.

Ο Ξαβιέ Μπετέλ δείχνει την θέση όπου θα έπρεπε να βρίσκεται ο Μπόρις Τζόνσον

Το πλήθος των διαδηλωτών που είχε συγκεντρωθεί έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου ουσιαστικά ανάγκασε τον Τζόνσον να ανακοινώσει πως δεν είναι σε θέση να μιλήσει, αφήνοντας μόνο του, τον Ξαβιέ Μπετέλ.

Ο Μπετέλ είπε ότι «η μόνη πρόταση στο τραπέζι είναι η συμφωνία της Μέι και ότι δεν υπάρχουν άλλες προτάσεις από την πλευρά Τζόνσον». Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τη καμπάνια του Brexit, o λουξεμβουργιανός πολιτικός δήλωσε πως «οι άνθρωποι που υποστήριζαν το Brexit είπαν ψέματα, χωρίς να πάρουν τίποτα πίσω», προσθέτοντας ότι «ένα και μόνο κόμμα αποφάσισε να διοργανώσει το δημοψήφισμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...