365
Oχήματα των αρχών ασφαλείας έξω από το σχολικό συγκρότημα στο Μέριλαντ | REUTERS/Sait Serkan Gurbuz

Νεκρός ο μαθητής που άνοιξε πυρ σε σχολείο του Μέριλαντ [Βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2018, 19:35
Oχήματα των αρχών ασφαλείας έξω από το σχολικό συγκρότημα στο Μέριλαντ
|REUTERS/Sait Serkan Gurbuz

Νεκρός ο μαθητής που άνοιξε πυρ σε σχολείο του Μέριλαντ [Βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2018, 19:35

Ακόμη ένα περιστατικό πυροβολισμών σε σχολείο συγκλονίζει τις ΗΠΑ. Τη στιγμή που η βία δείχνει το αποκρουστικό πρόσωπό της, ο αμερικανός πρόεδρος μιλά για την αναγκαιότητα της οπλοφορίας στα σχολεία.

Μαθητής πυροβόλησε έναν 14χρονο και μια 16χρονη σε Λύκειο του Μέριλαντ, το πρωί της Τρίτης, τραυματίζοντάς τους σοβαρά. Λίγη ώρα αφότου άνοιξε πυρ σκοτώθηκε, καθώς ενεπλάκη σε ανταλλαγή πυροβολισμών με φρουρό ασφαλείας του σχολικού συγκροτήματος. Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Τα μαθήματα είχαν μόλις αρχίσει όταν ο μαθητής, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, πυροβόλησε τους δύο εφήβους.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η νεαρή κοπέλα, ενώ σταθερή κρίνεται η κατάσταση της υγείας του αγοριού.

Ο φρουρός ασφαλείας που πυροβόλησε τον δράστη δεν τραυματίστηκε.

Σκηνές πανικού και απόγνωσης επικράτησαν κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών. Από το σχολείο απομακρύνθηκαν 1.600 μαθητές, ηλικίας 14 – 17 ετών, συνοδεία αστυνομικών.

Φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μετά το περιστατικό, δείχνουν πολυάριθμα αστυνομικά οχήματα μπροστά από το κτίριο του σχολείου.

Μαθητής που βίωσε το τραγικό περιστατικό δήλωσε στο CNN ότι τα πυρά έπεσαν λίγο μετά την έναρξη των μαθημάτων, στις 08:00 τοπική ώρα.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, Λάρι Χόγκαν, εξέφρασε τη θλίψη του μετά τα γεγονότα στο σχολείο, ενώ δεν άφησε έξω από το κάδρο το θέμα της οπλοφορίας στα σχολεία. «Τα τραγικά γεγονότα της Τρίτης δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να αποτελέσουν δικαιολογία για να σταματήσει η συζήτηση που έχουμε ξεκινήσει για την ασφάλεια στα σχολεία. Αντίθετα, θα πρέπει να μας κινητοποιήσουν ώστε να αναλάβουμε δράση», επισήμανε σε δήλωσή του.

To τραγικό της υπόθεσης είναι ότι, όπως αναφέρει το CNN, με το τελευταίο ένοπλο επεισόδιο στο Μέριλαντ τα περιστατικά πυροβολισμών στα σχολεία ανέρχονται πλέον σε 17.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από δύο εβδομάδες, το τοπικό Κογκρέσο της Φλόριντα ενέκρινε νόμο που επιβάλλει περιορισμούς στην πρόσβαση στα πυροβόλα όπλα, μετά το μακελειό σε Λύκειο στην πόλη Πάρκλαντ που κόστισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

Πολλοί επιζώντες συναντήθηκαν, τον Φεβρουάριο, με κοινοβουλευτικούς παράγοντες στη Φλόριντα και την Ουάσινγκτον σε μια προσπάθεια να τους πείσουν να προχωρήσουν άμεσα σε μεταρρυθμίσεις περιορισμού της οπλοφορίας. Ωστόσο, οι προσπάθειες αυτές προσέκρουσαν στην αντίσταση πολλών κοινοβουλευτικών, κυρίως Ρεπουμπλικανών, αλλά και στο ισχυρό λόμπι των όπλων στις ΗΠΑ, το NRA.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...