843
Ενα στιγμιότυπο από τη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνιας | .

20.000 λεσβίες κάτω από τον… ήλιο

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2016, 10:33
Ενα στιγμιότυπο από τη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνιας
|.

20.000 λεσβίες κάτω από τον… ήλιο

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2016, 10:33

Στην εβραϊκή Βίβλο, η Νταϊνά ήταν η κόρη του Ιακώβ, από τον πρώτο του γάμο με τη Λεά. Ηταν αδερφή του Σιμεόν και του Λεβί και ο βιασμός της και ο βασανισμός της από τον Σετσέμ είναι πασίγνωστος και περιγράφεται με γλαφυρό τρόπο στη Γένεση.

Στις μέρες μας, Νταϊνά είναι το όνομα ενός φεστιβάλ για ομοφυλόφιλες γυναίκες, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις ερήμους της Καλιφόρνιας. Και χρόνο με τον χρόνο γίνεται ακόμη πιο δημοφιλές, ακόμη πιο γνωστό σε όλο τον πλανήτη και σίγουρα ακόμη πιο πολυπληθές (και επικερδές για τους διοργανωτές του).

Το τι ακριβώς συμβαίνει, το πώς ακριβώς συμβαίνει ό,τι συμβαίνει το περιγράφει με γλαφυρό τρόπο η Αρβα Μαχντάβι, με άρθρο της στην βρετανική εφημερίδα Guardian.

Για πέντε ημέρες, στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνιας, περισσότερες από 20.000 λεσβίες από όλον τον κόσμο απολαμβάνουν τον ήλιο μέσα στα δροσερά νερά των δεκάδων πισινών, χορεύουν αφού έχουν πρώτα καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και επιδίδονται σε σχεδόν κάθε είδους κραιπάλη. «Το ξενοδοχείο Χίλτον που φιλοξενεί το φεστιβάλ μοιάζει με ομοφυλοφιλικό χαρέμι», γράφει η Μαχντάβι συγκεκριμένα. Μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται, λοιπόν…

Είναι πραγματικά μία επανάσταση αυτό που γίνεται. Γιατί σε ένα συγκεκριμένο μέρος του πλανήτη, για κάποιες συγκεκριμένες ημέρες, κάποιες μειοψηφίες μετατρέπονται σε πλειοψηφίες. Παντού φιλιά, παντού κέφι, παντού χαμόγελα, παντού χορός.

Ωστόσο, υπάρχουν και άντρες που βρίσκονται εκεί. (Τυχεροί, θα σκεφτείτε ορισμένοι ομόφυλοί τους).

Πρόκειται είτε για εργαζομένους στο ξενοδοχείο, είτε για άντρες που έχουν προσκληθεί στο φεστιβάλ από τις λεσβίες φίλες τους.

Η ιστορία του φεστιβάλ

Φέτος είναι η 26η συνεχόμενη χρονιά που το συγκεκριμένο φεστιβάλ λαμβάνει χώρα. Και είναι η χρονιά με τον περισσότερο κόσμο, με τους περισσότερους συμμετέχοντες. Το όνομά του το πήρε από την Νταϊνά Σορ, ιδιαίτερα επιτυχημένη παίκτρια του γκολφ, η οποία –ωστόσο- δεν είχε ομοφυλοφιλικές προτιμήσεις. Παρόλα αυτά, το γκολφ θεωρείται το άθλημα το οποίο συγκεντρώνει τις περισσότερες ομοφυλόφιλες γυναίκες από οποιοδήποτε άλλο. Εξ ου και η ονομασία.

Ωστόσο, το φεστιβάλ δεν είναι μόνο για πάρτι στις πισίνες, χορούς και πανηγύρια. Εχει αμέτρητους DJs (κάποιοι πολύ γνωστοί μάλιστα), αρκετούς performers και πασίγνωστους σταρ του YouTube, οι οποίοι δίνουν τις δικές τους παραστάσεις ως stand up comedians. «Αλλά κανείς δεν ασχολείται με αυτά», γράφει η Μαχντάβι, «όλοι είναι εδώ για τα κορίτσια». Νεαρές, ηλικιωμένες, αδύνατες, παχουλές, μαύρες, κίτρινες, λευκές, bi, gay, hardcore, normcore, τα πάντα. Ολες οι προτιμήσεις, κόσμος για όλα τα γούστα.


Οσον αφορά τα ρούχα; Ε, μην έχετε αμφιβολίες. Είναι απειροελάχιστα. «Κάνω αρκετά συχνά γυμνισμό», λέει η 24χρονη Σαρλότ και περιγράφει πως είναι πολύ σύνηθες να ανοίγουν πόρτες του ξενοδοχείου και να σε προσκαλούν καλλίγραμμα κορίτσια στα δωμάτιά τους.

Στα 26 χρόνια που πραγματοποιείται το φεστιβάλ, υπάρχουν ιστορίες και ιστορίες να διηγηθεί κανείς. Η Ντέμπι το παρακολουθεί από την πρώτη ημέρα του, δεν έχει χάσει ούτε μία χρονιά. Χαρακτηριστικά θυμάται και περιγράφει το περιστατικό κατά το οποίο σχεδόν το μισό νερό από τη μεγάλη πισίνα του Χίλτον είχε εξαφανιστεί. «Ηταν τόσος ο κόσμος, τόσες πολλές οι βουτιές, που το μισό νερό είχε βγει από την πισίνα. Μας έφτανε σχεδόν μέχρι το γόνατο, αλλά καμία από εμάς δεν νοιαζόταν. Ημασταν τόσο μεθυσμένες που δεν καταλαβαίναμε τίποτα», αναφέρει και προσθέτει ακόμη πιο λεπτομερείς περιγραφές: «Θυμάμαι το επόμενο πρωί. Ολες οι πισίνες ήταν γεμάτες ψεύτικες βλεφαρίδες, γεμάτες τρέσες μαλλιών και γεμάτες μαύρες ταινίες, τις οποίες πολλές από εμάς φορούσαμε στις θηλές μας».

Η gay περιοχή της Καλιφόρνιας

Το Παλμ Σπρινγκς είναι κάτι σαν το Σαν Φρανσίσκο. Μια ανοιχτή στη διαφορετικότητα περιοχή, μία πόλη γεμάτη ομοφυλόφιλους. Υπολογίζεται πως σχεδόν ο μισός κόσμος που κατοικεί εκεί έλκεται σεξουαλικά από άτομα του ίδιου φύλου και θεωρείται η πιο… gay πόλη του κόσμου. Μάλιστα, μόλις πρόσφατα ήταν που ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο αγόρασε σπίτι στην πόλη, στην οποία στο παρελθόν έχουν μείνει άλλοι μεγάλοι αστέρες του Χόλιγουντ, όπως η Μαρλέν Ντίτριχ και η Γκρέτα Γκάρμπο.

Και όλα αυτά, όπως καταλαβαίνετε, φέρνουν έσοδα. Πολλά έσοδα. «Το φεστιβάλ δίνει ακόμη περισσότερη ζωή στην πόλη μας, φέρνει λεφτά στους επιχειρηματίες και αποτελεί ατραξιόν για όλους μας», αναφέρει ο δήμαρχος της περιοχής. Είναι κι αυτός ομοφυλόφιλος. Ο Ρομπ Μουν φωτογραφίζεται μπροστά από τα stands των χορηγών. Και δεν είναι λίγοι. Bacardi, Bud, Smirnoff, Barefoot Wines είναι μόνο μερικές από τις μεγάλες φίρμες που δίνουν τα ποτά τους (και το logo τους) προς τέρψη των φωτογραφικών φακών και των συμμετεχόντων.

Οχι κι άσχημο τουριστικό μάρκετινγκ, έτσι;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...