553
Το K-Pop συγκρότημα των BTS παραλαμβάνοντας ένα από τα βραβεία τους | Reuters

Κορεατικός θρίαμβος στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Μουσικής του MTV

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2020, 20:05
Το K-Pop συγκρότημα των BTS παραλαμβάνοντας ένα από τα βραβεία τους
|Reuters

Κορεατικός θρίαμβος στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Μουσικής του MTV

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2020, 20:05

Με απόλυτο θριαμβευτή το K-Pop συγκρότημα BTS, που κέρδισαν τέσσερα από τα πέντε βραβεία για τα οποία ήταν υποψήφιοι, διοργανώθηκαν την Κυριακή το βράδυ τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Μουσικής του MTV ή αλλιώς MTV EMAs.

Με την πανδημία να αλλάζει τα πάντα στη διοργάνωση, από το κόκκινο χαλί μέχρι και τις ζωντανές εμφανίσεις των καλλιτεχνών, τα MTV Europe Music Awards 2020 πραγματοποιήθηκαν με μια διαφορετική τελετή απονομής, που έλαβε χώρα σε διάφορες τοποθεσίες σε όλον τον κόσμο, από το Λονδίνο μέχρι το Λος Άντζελες, και όχι σε ένα τεράστιο στάδιο στη Βουδαπέστη, όπως είχε προγραμματιστεί.

Τη βραδιά παρουσίασαν οι Little Mix, ωστόσο το «παρών» έδωσαν μόνο η Πέρι Εντουαρντς, η Λι-Αν Πίνοκ και η Τζέιντ Θίρλγουολ, καθώς η Τζέσι Νέλσον απουσίαζε λόγω ασθένειας.

Οι παρουσιάστριες της βραδιάς, το γυναικείο συγκρότημα των Little Mix

Έτσι, λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού, στην τελετή απονομής –που είχε διάρκεια δύο ωρών και μεταδόθηκε παγκοσμίως από το MTV τόσο τηλεοπτικά όσο και διαδικτυακά σε 180 χώρες– οι ζωντανές εμφανίσεις πραγματοποιήθηκαν σε ένα άδειο στάδιο, χωρίς κοινό, ενώ οι νικητές της βραδιάς δεν παραβρέθηκαν στο σόου, αλλά παρέλαβαν τα βραβεία τους στο σπίτι τους, ευχαριστώντας από εκεί το κοινό.

Όσον αφορά τις υποψηφιότητες, η Lady Gaga προηγούνταν με επτά υποψηφιότητες και ακολουθούσαν οι BTS και ο Τζάστιν Μπίμπερ με πέντε υποψηφιότητες.

 

Η Αλίσια Κις

Μεγάλοι νικητές των φετινών βραβείων EMAs, λοιπόν, ήταν το K-Pop συγκρότημα BTS, οι οποίοι κέρδισαν τέσσερα από τα πέντε βραβεία, για τα οποία ήταν υποψήφιοι.

Συγκεκριμένα, κέρδισαν το Τραγούδι της Χρονιάς, το Καλύτερο Συγκρότημα, Καλύτερης «Εικονικής» Συναυλίας, αλλά και το βραβείο των Καλύτερων Φαν.

Άλλος ένας μεγάλος νικητής της βραδιάς, όμως, ήταν και ο dj Ντέιβιντ Γκετά, που κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Μουσικού Electronica και γιόρτασε με ένα DJ Set στα λουτρά Ζετσένιι της Βουδαπέστης.

Ωστόσο το πιο σημαντικό βραβείο της βραδιάς, αυτό του «Καλύτερου Καλλιτέχνη» δόθηκε στη Lady Gaga, που με το νέο της άλμπουμ «Chromatica» βρέθηκε για ακόμη μια φορά στην κορυφή των charts.

Εμβόλιμα ανάμεσα στα βραβεία υπήρχαν και διάφορες μουσικές εμφανίσεις, όπως του Σαμ Σμιθ, που τραγούδησε το «Diamonds».

Ο Σαμ Σμιθ

Στις εκπλήξεις της βραδιάς ήταν ο ράπερ Da Baby, ο οποίος ερμήνευσε τρεις επιτυχίες του, όλες τους ένα ηχηρό μήνυμα κατά της αστυνομικής βίας.

Ο Da Baby ερμήνευσε το «Rockstar», το «Blind» και το «Practice», με κάθε τραγούδι όμως να διηγείται και από μια διαφορετική ιστορία αστυνομικής βίας, από τη σύλληψη και το δικαστήριο.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την Αλίσια Κις που ενθουσίασε το κοινό με την εντυπωσιακή της εμφάνιση, τραγουδώντας την νέα της επιτυχία «Love Looks Better» σε μία κινούμενη σκηνή.

Αναλυτικά οι νικητές των MTV EMA 2020:

Best Video
DJ Khaled (feat. Drake) – «Popstar»

Best Song
BTS – «Dynamite»

Best Collaboration
Karol G (feat. Nicki Minaj) – «Tusa»

Best Artist
Lady Gaga

Best Group
BTS

Best New
Doja Cat

Best Pop
Little Mix

Best Electronic
Ντέιβιντ Γκετά

Best Rock
Coldplay

Best Alternative
Χέιλι Ουίλιαμς

Best Hip-Hop
Cardi B

Best Latin
Karol G

Best Virtual Live
BTS (Map of the Soul Tour Live Stream)

Biggest Fans
BTS

Best UK & Ireland Act
Little Mix

Best Brazilian Act
Πάμπλο Βιτάρ

Best Latin America Central Act
Σεμοαστιάν Γιατρά

Best Caribbean Act
Bad Bunny

Best Canadian Act
Τζόνι Ορλάντο

Best US Act
Lady Gaga

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...