259
Ο ουρανός έγινε κόκκινος στη Σουμάτρα |

«Κοκκίνισε» ο ουρανός της Σουμάτρα από τις δασικές πυρκαγιές στο Βόρνεο

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2019, 15:33
Ο ουρανός έγινε κόκκινος στη Σουμάτρα
|

«Κοκκίνισε» ο ουρανός της Σουμάτρα από τις δασικές πυρκαγιές στο Βόρνεο

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2019, 15:33

Γεύση από την Κόλαση της Βίβλου παίρνουν τις τελευταίες εβδομάδες οι κάτοικοι της Ινδονησίας, που βλέπουν τον ουρανό τους κατακόκκινο από τις δασικές πυρκαγιές στη ΝΑ Ασία.

Στο νησί της Σουμάτρα, ο ουρανός είναι κόκκινος στη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας, καθώς το φως φιλτράρεται μέσα από τα πυκνά σύννεφα καπνού που μεταφέρονται από τις πυρκαγιές τόσο στο ίδιο το νησί όσο και στο Βόρνεο.

Ο μηχανισμός που δημιουργεί αυτή την εικόνα είναι ο ίδιος με το φαινόμενο που προκαλεί το μπλε χρώμα του ουρανού, υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Μία από τις πυρκαγιές στην Ινδονησία, τον Σεπτέμβριο – EPA

Οι πυρκαγιές που κατακαίουν τα δάση της περιοχής προκαλούνται από την παράνομη αποψίλωση των δασών με στόχο να μετατραπούν σε φυτείες. Οι πυκνοί καπνοί μεταφέρονται στη Σιγκαπούρη, το Μπρουνέι και τη Μαλαισία, αλλά και τμήματα της Ταϊλάνδης και των Φιλιππίνων.

Οι Αρχές ζητούν από τους κατοίκους να αποφύγουν τις μετακινήσεις εκτός εσωτερικών χώρων, καθώς η ποιότητα του αέρα στην ατμόσφαιρα είναι επικίνδυνη για την υγεία.

Μετά από πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα, η κυβέρνηση της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι εξετάζει αυστηρότερες ποινές για τις εταιρείες που ευθύνονται για τις πυρκαγιές.

Παραγωγοί φοινικέλαιου και εταιρείες ξυλείας θεωρούνται οι κύριοι ένοχοι.

Την τελευταία φορά που συνέβη κάτι αντίστοιχο, το 2015, όταν τεράστιες πυρκαγιές κοκκίνισαν τον ουρανό, καταγράφηκαν 174.000 πρόωροι θανάτοι στη ΝΑ Ασία. Τότε, η κυβέρνηση είχε κάτσει στο εδώλιο 14 εταιρείες, πέντε από τις οποίες βρίσκονται ακόμα σε δίκη ή σε διαπραγματεύσεις με το κράτος.

Αυτή τη φορά, πέντε εταιρείες βρίσκονται υπό διερεύνηση για τις φετινές πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...