327
Η Φώφη Γεννηματά και ο Αντώνης Βγόντζας | twitter

Κίνημα Αλλαγής: Φωνές για καθαίρεση Βγόντζα λόγω συλλαλητηρίου

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2018, 16:48
Η Φώφη Γεννηματά και ο Αντώνης Βγόντζας
|twitter

Κίνημα Αλλαγής: Φωνές για καθαίρεση Βγόντζα λόγω συλλαλητηρίου

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2018, 16:48

Προβληματισμό και έντονες αντιδράσεις κορυφαίων στελεχών προκαλεί στο Κίνημα Αλλαγής η υπεράσπιση του συλλαλητηρίου της Αθήνας από τον Αντώνη Βγόντζα, πρόεδρο της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για το επικείμενο συνέδριο του Κινήματος.

Διαπρεπής νομικός, ο κ. Βγόντζας, έχει διατελέσει διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Ανδρέα Παπανδρέου στην τελευταία κυβέρνησή του (1993 – 1996), γενικός γραμματέας στα υπουργεία Υγείας και ΠΕΧΩΔΕ και νομικός σύμβουλος στα υπουργεία Δικαιοσύνης, Παιδείας και Προεδρίας της Κυβέρνησης. Με απόφαση της Φώφης Γεννηματά τοποθετήθηκε ως πρόεδρος της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για το συνέδριο του Μαρτίου.

Με άρθρο του στο protothema.gr ο κ. Βγόντζας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους θα πάει στο Σύνταγμα στις 4 Φεβρουαρίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Θα πάω […] Γιατί το θέμα του συλλαλητηρίου, τα κίνητρα, ο πυρήνας του ομολογημένου στόχου του και ο ειρηνικός χαρακτήρας του με γοητεύουν και με βρίσκουν σύμφωνο. Το Μακεδονικό είναι ένα πολύ σοβαρό εθνικό ζήτημα. Αυτό το κρατικό μόρφωμα, που το αναγνωρίζω και δεν το επιβουλεύομαι ως Ελληνας, έχει βαθύτατο αλυτρωτικό χαρακτήρα και φύση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, τέθηκε θέμα αντικατάστασης του Αντώνη Βγόντζα, καθώς όπως ειπώθηκε, δεν είναι δυνατόν ο άνθρωπος που διαδέχτηκε το Νίκο Αλιβιζάτο σε αυτή την καίρια θέση να καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Βουλευτές του Ποταμιού επεσήμαναν ότι ο κ.Βγόντζας ξεπέρασε κάθε όριο, καθότι μόλις την περασμένη Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής αποφάσισε να τοποθετηθεί αρνητικά απέναντι στα συλλαλητήρια.

Αντίστοιχες ενστάσεις έχει εκφράσει και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος φέρεται και αυτός αποφασισμένος να θέσει άμεσα στη Φώφη Γεννηματά το θέμα της αντικατάστασης του Αντώνη Βγόντζα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΔΗΜΑΡ με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο να λέει στους συνομιλητές του πως δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που πρέπει να μας ενώνει να εμφανίζεται διχαστικός.

Αλλά ακόμη και στελέχη από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου και του Νίκου Ανδρουλάκη συμμερίζονται την άποψη ότι ο κ. Βγόντζας  δεν μπορεί να παραμείνει άλλο στη θέση του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...