260
Οι δύο αρκούδες είναι περιορισμένες να κινούνται στο εσωτερικό ενός ξενοδοχείου για να τις βλέπουν από τα δωμάτια και το εστιατόριο οι πελάτες. | Harbin Polarland

Κίνα: Πολικές αρκούδες αιχμάλωτες σε… ξενοδοχείο!

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2021, 07:30
Οι δύο αρκούδες είναι περιορισμένες να κινούνται στο εσωτερικό ενός ξενοδοχείου για να τις βλέπουν από τα δωμάτια και το εστιατόριο οι πελάτες.
|Harbin Polarland

Κίνα: Πολικές αρκούδες αιχμάλωτες σε… ξενοδοχείο!

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2021, 07:30

Παρά τις διαφωνίες περιβαλλοντικών οργανώσεων έχει ξεκινήσει να λειτουργεί στην πόλη Χάρμπιν στην βορειοανατολική Κίνα ένα ξενοδοχείο που δίνει την δυνατότητα στους πελάτες του την ώρα που γευματίζουν ή περνούν την ώρα τους στο δωμάτιο τους να βλέπουν μπροστά τους πολικές αρκούδες. Οπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Times τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι μονίμως γεμάτα από όσους βρίσκουν ενδιαφέρουσα την εμπειρία της κοντινής επαφής με αυτά τα άγρια ζώα. Οι πελάτες δεν έρχονται φυσικά σε άμεση επαφή με τις δύο πολικές αρκούδες που χρησιμοποιεί ως ατραξιόν το ξενοδοχείο οι οποίες κινούνται πίσω από ενισχυμένα τζάμια.

Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου δέχονται κριτική ότι εκμεταλλεύονται τις αρκούδες ως διαφημιστικό μέσο ενώ τους παρέχουν πολύ κακές συνθήκες διαβίωσης. Επιπλέον το τεχνητό φως και ο ψεύτικος πάγος που χρησιμοποιεί το ξενοδοχείο εκεί που ζουν οι αρκούδες τους προκαλεί επιπλέον προβλήματα. Ο εκπρόσωπος του ξενοδοχείου υποστηρίζει πώς όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες οι υπεύθυνοι για την φύλαξη των αρκούδων τις βγάζουν από τα κλουβιά τους για να κινηθούν και να πάρουν αέρα.

«Οι πολικές αρκούδες ανήκουν στην Αρκτική και όχι σε ζωολογικούς κήπους ή γυάλινα κουτιά σε ενυδρεία και σίγουρα όχι σε ξενοδοχεία» δηλώνει ο Τζέισον Μπέικερ, αντιπρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης Peta. Τα στελέχη της κινεζικής περιβαλλοντικής οργάνωσης  China Biodiversity Conservation and Green Development επισκέφτηκαν το ξενοδοχείο και ζήτησαν από τους ιδιοκτήτες του να μην χρησιμοποιούν προβολείς για να φωτίζουν τις αρκούδες και να τις αφήνουν έστω στους περιορισμένους χώρους που έχουν στην διάθεση τους να κινούνται όπως θέλουν χωρίς να τις υποχρεώνουν να κινούνται μπροστά από τα δωμάτια των πελατών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...