191
Παιδιά παίζουν σε χωριό της φυλής Μασάι στην Κένυα, με φόντο το Κιλιμάντζαρο | EPA/DANIEL IRUNGU

Κιλιμάντζαρο: Το Ιντερνετ έφτασε στην κορυφή της Αφρικής

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2022, 12:33
Παιδιά παίζουν σε χωριό της φυλής Μασάι στην Κένυα, με φόντο το Κιλιμάντζαρο
|EPA/DANIEL IRUNGU

Κιλιμάντζαρο: Το Ιντερνετ έφτασε στην κορυφή της Αφρικής

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2022, 12:33

Ιντερνετ υψηλών ταχυτήτων έχουν πλέον στη διάθεσή τους οι 35.οοο ορειβάτες που σκαρφαλώνουν στο Κιλιμάντζαρο κάθε χρόνο.

Η κυβέρνηση της Τανζανίας εγκατέστησε γραμμές που δίνουν τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε διαθέτει smartphone να σερφάρει στο Διαδίκτυο και να επικοινωνεί με τον υπόλοιπο κόσμο στη διάρκεια της ανάβασής του στο ψηλότερο βουνό της αφρικανικής ηπείρου.

Η κρατική υπηρεσία τηλεπικοινωνιών της Τανζανίας εγκατέστησε το δίκτυο την Τρίτη, σε υψόμετρο 3.720 μέτρων, το οποίο εγκαινίασε ο υπουργός Τεχνολογίας της χώρας, Νάπε Ναούγιε.

«Χωρίς Ιντερνετ, ήταν λίγο επικίνδυνο για τους επισκέπτες και τους αχθοφόρους. Πλέον, όλοι οι επισκέπτες θα μένουν συνδεδεμένοι», είπε ο υπουργός, από την κατασκήνωση Χορόμπο Χατς, που βρίσκεται στον δρόμο προς την κορυφή του όρους.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι προς το παρόν, το Ιντερνετ είναι διαθέσιμο μέχρι εκείνο το υψόμετρο, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου, θα επεκταθεί έως την κορυφή, που βρίσκεται στα 5.895 μέτρα.

Το Κιλιμάντζαρο είναι μεγάλη πηγή εσόδων για την Τανζανία και την Κένυα. Πέρυσι, η κυβέρνηση της Τανζανίας ανακοίνωσε ένα σχέδιο κατασκευής τελεφερίκ στη νότια πλευρά του βουνού, που προκάλεσε αντιδράσεις από ορειβάτες, εταιρείες ορειβατικών αποστολών και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Το όρος βρίσκεται μέσα σε ένα εθνικό πάρκο και αποτελεί τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...