209
Ο Βασίλης Κικίλιας κατά τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ | skaitv.gr/live

Κικίλιας για τον Αντικαπνιστικό: Στους αστυνομικούς το 20% των εσόδων από τα πρόστιμα

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2019, 12:32
Ο Βασίλης Κικίλιας κατά τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ
|skaitv.gr/live

Κικίλιας για τον Αντικαπνιστικό: Στους αστυνομικούς το 20% των εσόδων από τα πρόστιμα

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2019, 12:32

Στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, η οποία θα αρχίσει σε λίγες ημέρες, αλλά και στο πώς οι πολίτες –ακόμη και μέρος των καπνιστών- συμφωνούν με τα νέα μέτρα αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Σε συνέντευξή του την Τρίτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ επισήμανε ότι οι έλεγχοι έχουν αρχίσει. Η επίσημη αρχή εφαρμογής του νόμου θα γίνει στις 19 Νοεμβρίου ενώ τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά, ανάλογα με το βάρος του αδικήματος.

Για την επιβολή του νόμου, ο κ. Κικίλιας είπε ότι οι αστυνομικοί θα βοηθήσουν πρώτοι από όλους στην προσπάθεια αυτή και ότι θα λαμβάνουν το 20% των εσόδων από τα πρόστιμα.

Οι Ελληνες, συνέχισε ο κ. Κικίλιας, είναι «συμπαίκτες μου» στον αγώνα μείωσης του καπνίσματος και των επιπτώσεών του. Αναφέρθηκε σε εκείνους που δεν επιθυμούν να είναι εκείνοι και τα παιδιά τους παθητικοί καπνιστές ενώ υποστήριξε ότι μεγάλο ποσοστό των καπνιστών συμφωνούν με τον νόμο.

Οι καφετέριες έχουν δομές για να μπορεί κάποιος να κάτσει έξω και, όπως τόνισε ο υπουργός, το υπουργείο σκοπεύει να επιδοτήσει θερμάστρες για να μην κάθεται ο κόσμος που καπνίζει στο κρύο.

«Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι», τόνισε ο κ. Κικίλιας που ανέφερε ακόμη ότι παλεύει για τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας και ότι έχει ζητήσει χρηματοδότηση για το επιτύχει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...