275
H εικόνα της καταστροφής από ψηλά | Reuters

Κατάρρευση πολυκατοικίας στο Μαϊάμι: Αγνοείται η τύχη 159 ανθρώπων

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2021, 09:19
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/06/2021, 16:07
H εικόνα της καταστροφής από ψηλά
|Reuters

Κατάρρευση πολυκατοικίας στο Μαϊάμι: Αγνοείται η τύχη 159 ανθρώπων

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2021, 09:19
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/06/2021, 16:07

Τέσσερις άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί, 12 τραυματίες -εκ των οποίων δύο σε κρίσιμη κατάσταση- και 159 εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την κατάρρευση τμήματος πολυκατοικίας στο Μαϊάμι.

Αδιευκρίνιστο παραμένει πόσοι ακριβώς από τους ενοίκους των διαμερισμάτων βρίσκονταν μέσα στο κτίριο την στιγμή της κατάρρευσης. Αξιωματούχοι στον δήμο Σέρφσαϊντ δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων στο κτιριακό συγκρότημα Champlain Towers.

Σύμφωνα με το πυροσβεστικό σώμα της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, οι διασωθέντες από το συντρίμμια της πολυκατοικίας είναι 35.

Το κτίριο, πολύ κοντά στη θάλασσα, είχε οικοδομηθεί το 1981 και είχε 136 διαμερίσματα. Στο τμήμα του που κατέρρευσε – από ακόμη αδιευκρίνιστα αίτια – βρίσκονταν 55 διαμερίσματα.

Σύμφωνα με την επικεφαλής των αρχών της κομητείας, Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, «102 άνθρωποι εντοπίστηκαν (…) και είναι ασφαλείς», αλλά «δεν έχουμε ακόμη κανένα νέο για τουλάχιστον 99» από τους ενοίκους.

Πυροσβέστες και μονάδες με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά παραμένουν τόπο της καταστροφής.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης είναι έτοιμες να συνδράμουν αν τους ζητηθεί στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ή στη διακομιδή διασωθέντων σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον γερουσιαστή της Φλόριντας Μάρκο Ρούμπιο «περίπου το ένα τρίτο των αγνοουμένων» είναι «αλλοδαποί» και «είμαστε σε επαφή με τα προξενεία διαφόρων χωρών της Λατινικής Αμερικής για να βοηθήσουμε τα μέλη των οικογενειών των θυμάτων που θα χρειαστεί να έρθουν στις ΗΠΑ να εξασφαλίσουν βίζες».

Ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι εννέα υπήκοοι Αργεντινής, τρεις υπήκοοι Ουρουγουάης και τρεις υπήκοοι Παραγουάης.

Μεταξύ των ενοίκων στο τμήμα της πολυκατοικίας που κατέρρευσε, ήταν επίσης συγγενικά πρόσωπα της πρώτης κυρίας της Παραγουάης,  Σιλβάνα Λόπες Μορέιρα, όπως  επιβεβαίωσε ο παραγουανός ΥΠΕΞ, Ευκλείδης Ασεβέδο. Πρόκειται για την αδελφή της, τον σύζυγο της αδελφής της και τα τρία τους παιδιά, διευκρίνισε..

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...