444
| ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης στο Star: Βεβαίως και είμαι αριστερός, τιμή μου που θα πάω στον στρατό

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2023, 20:58
|ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης στο Star: Βεβαίως και είμαι αριστερός, τιμή μου που θα πάω στον στρατό

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2023, 20:58

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το μέγεθος των καταστροφών από την κακοκαιρία επέρριψε ο Στέφανος Κασσελάκης το βράδυ της Πέμπτης, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την ανάληψη της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, στο Star.

Ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για «μεγάλη διοικητική ανεπάρκεια του κράτους, που έχει κομματικό πρόσημο» και προσέθεσε: «Ο μηχανισμός αδυνατεί να σώσει ζωές. Δεν είναι άτυχος ο Βόλος, είναι το κράτος που δεν έχει προστατεύσει τον πολίτη του, δεν έχουμε επενδύσει στην πρόληψη. Το γεγονός ότι υπάρχει κλιματική κρίση κάνει ακόμη πιο σημαντική την προστασία του πολίτη».

Είπε ακόμη ότι πρέπει «να υπάρξει ανασυγκρότηση στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας». «Υπάρχει μπέρδεμα αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφορετικών υπηρεσιών. Χρειάζεται συντονισμός, καλύτερο οργανόγραμμα και καλύτερη απορρόφηση των πόρων, ώστε να γίνουν και τα απαραίτητα έργα. Χρειάζεται μεγάλη αρωγή από το κράτος» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης και ενημέρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί ξανά τον Βόλο.

Απαντώντας στην κριτική του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο κ. Κασσελάκης σημείωσε: «Καλύτερα ο Πρωθυπουργός να ασχολείται με τον εκσυγχρονισμό του κράτους και να μην ασχολείται με εμένα. Υπάρχει στη Βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ, Σωκράτης Φάμελλος, που απαντά στον κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ζωές στα χέρια του που βασίζονται στον εκσυγχρονισμό του κράτους».

Υποστήριξε εξάλλου ότι «δεν είναι πρόβλημα» η απουσία του από τη Βουλή, και συμπλήρωσε: «Τα μέλη με επέλεξαν για να τους εκφράσω. Είναι μία ανακούφιση για μένα ότι υπάρχει ο κ. Φάμελλος, γιατί είναι τεράστιο το έργο που πρέπει να γίνει».

Ερωτηθείς για την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε την ακόλουθη απάντηση: «Είναι πολλοί οι λόγοι που έχασε ένα κόμμα τη μισή του δύναμη. Σίγουρα, το στοίχημα της απλής αναλογικής δεν πέτυχε. Πιστεύω ότι αυτό ήταν το κύριο λάθος. Πιστεύω στην αυτοδύναμη σύγχρονη Αριστερά. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει όχι μόνο να είναι ενωμένη, αλλά και να μεγεθυνθεί. Η Αριστερά δεν θα πρέπει να φοβάται την κανονικότητα. Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποδείξει γείωση στην κοινωνία. Τα νέα μέλη να συμμετέχουν στην παραγωγή πολιτικής. Θα σεβαστώ 100% και το καταστατικό μας και τα συλλογικά όργανα. Τα μέλη του κόμματος, οι ΟΜ, πρέπει να συμμετέχουν σε αυτά. Πρέπει να δώσουμε φωνή στην κοινωνία. Μπορούμε. Υπάρχουν ψηφιακά μέσα. Τα όργανα έχουν τεράστιο ρόλο να παίξουν, αλλά τα όργανα πρέπει να διευκολύνουν την παραγωγή πολιτικής από τη βάση. Βεβαίως και είμαι αριστερός. Θέλω νέα πρόσωπα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κασσελάκης ρωτήθηκε για το πώς αισθάνεται που θα πάει στρατό. «Εννοείται ότι θα πάω και είναι τιμή μου να πάω. Είμαι πολύ χαρούμενος. Θα είμαι. Θα πάω σύντομα, εφόσον συνεδριάσουν τα όργανα (…). Θα ήθελα να είναι σε ακριτικό νησί ή στην παραμεθόριο. Είμαι ενθουσιασμένος για τη μελλοντική μου στρατιωτική θητεία» απάντησε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...