446
|

Καμίνης: Δεν κρίνονται όλα από την παραμονή ή την αποχώρηση Βενιζέλου

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2019, 10:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/06/2019, 19:50

Καμίνης: Δεν κρίνονται όλα από την παραμονή ή την αποχώρηση Βενιζέλου

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουνίου 2019, 10:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/06/2019, 19:50

Την πρώτη του συνέντευξη μετά το χάος που προκλήθηκε στο Κίνημα Αλλαγής από την μετωπική σύγκρουση της Φώφης Γεννηματά με τον Βαγγέλη Βενιζέλο που έφερε την αποχώρηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έδωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Καμίνης.

Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε «έκπληξη» την τοποθέτησή του ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζοντας πως δεν είχε συζητήσει το ενδεχόμενο αυτό προηγουμένως με την πρόεδρο του Κινήματος Φώφη Γεννηματά.

Όσον αφορά την αποχώρηση του κ. Βενιζέλου, ο κ. Καμίνης δήλωσε πως «κάθε στέλεχος που επιλέγει να μην συμμετέχει σε αυτή τη μάχη, μας αφαιρεί κάτι από τη δύναμή μας», προσθέτοντας πάντως πως είναι στο χέρι των στελεχών του ΚΙΝΑΛ να εκμηδενίσουν τις απώλειες με την πολιτική που ακολουθούν.

«Δεν πιστεύω ότι κρίνονται όλα από την παραμονή ή την αποχώρηση Βενιζέλου, με όλο το σεβασμό, το πολιτικό σκηνικό είναι πολύ σύνθετο», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στα σενάρια παραίτησής του, είπε: «Δεν παραιτούμαι από θέσεις ευθύνης, τόσο σημαντικές, μου ανετέθη αυτή η θέση και θα το πάω μέχρι το τέλος, έτσι έχω μάθει να κάνω στην ζωή μου, όπως είχα κάνει ως υποψήφιος δήμαρχος, ως ευρωβουλευτής, ως υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ».

Σχολιάζοντας την κίνηση Γεννηματά να τον τοποθετήσει επικεφαλής του Επικρατείας, δήλωσε πως «αποβλέπει στο να επανασυνδεθούμε με αυτό το υπόγειο ρεύμα των 212.000 ανθρώπων που ψήφισαν τότε και που προέκριναν μία συνέχεια του ΠΑΣΟΚ και ένα μεγάλο άνοιγμα».

Παράλληλα, ο κ. Καμίνης θέλησε να επισημάνει πως το ΚΙΝΑΛ δεν είναι «συμπλήρωμα» κανενός: «Εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα της ΝΔ, έχουμε τον χώρο μας και πάμε να κυριαρχήσουμε στον χώρο μας» είπε για την Νέα Δημοκρατία.

«Πού θεμελιώνουν ότι με Καμίνη το ΚΙΝΑΛ πάει στον ΣΥΡΙΖΑ», αναρωτήθηκε, τονίζοντας πως ο ίδιος ως δήμαρχος συγκρούστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά «και με την Δεξιά που διαδέχθηκα στον δήμο».

«Εχουμε αυτόνομη πορεία και δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός», επισήμανε και προέβλεψε πως το ΚΙΝΑΛ στις εθνικές εκλογές θα έχει «μια πολύ καλή παρουσία, πιστεύω ότι θα πάμε πιο πάνω από το ποσοστό των ευρωεκλογών».

\

Αργότερα ο κ. Καμίνης επανήλθε στο θέμα με δηλώσεις του στο Open TV.  «Δεν θα χαρακτηρίσω ποτέ τον κ. Βενιζέλο βαρίδι», είπε σε ερώτηση που του τέθηκε κατά την παρουσία του σε τηλεοπτικό πάνελ το απόγευμα της Κυριακής, ενώ ανέφερε ότι δεν γνώριζε ότι για τη συνάντηση του πρώην προέδρου με την Φώφη Γεννηματά.

 Όσον αφορά το «μήλον της έριδος», τη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, είπε ότι θεωρεί «πολύ τιμητική» την πρόταση που του έγινε για την πρώτη θέση, και ότι συμφωνεί με το σκεπτικό της καθώς πρόκειται για μία επιλογή που απευθύνεται στον κόσμο που έφυγε από το ΚΙΝΑΛ. «Η ΝΔ θέλεις τις ψήφους μας, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τον χώρο μας» ανέφερε ο κ. Καμίνης. 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...