169
Ο Τζο Μπάιντεν μιλάει σε συγκέντρωση στο Ιλινόι | EPA/Matt Marton

Καμπανάκι Μπάιντεν: Σειρά έχουν οι γκέι γάμοι και η αντισύλληψη

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2022, 09:46
Ο Τζο Μπάιντεν μιλάει σε συγκέντρωση στο Ιλινόι
|EPA/Matt Marton

Καμπανάκι Μπάιντεν: Σειρά έχουν οι γκέι γάμοι και η αντισύλληψη

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2022, 09:46

Το προσχέδιο απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, που ανατρέπει την απόφαση Ρόου εναντίον Γουέιντ και έχει προκαλέσει σάλο μετά τη διαρροή του από το Politico, είναι μόνο η αρχή, προειδοποίησε ο Τζο Μπάιντεν.

Στη συνέχεια, οι Ρεπουμπλικανοί θα επιδιώξουν την κατάργηση και άλλων δικαιωμάτων, όπως οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών ή η πρόσβαση σε αντισυλληπτικά, είπε ο αμερικανός πρόεδρος, την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης με σκοπό τη συγκέντρωση κεφαλαίων για τους Δημοκρατικούς.

«Θα με θυμηθείτε: Θα στραφούν εναντίον της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τους γάμους προσώπων του ίδιου φύλου», είπε ο Μπάιντεν σε δωρητές, προσθέτοντας πως η πρόσβαση στην αντισύλληψη ενδέχεται επίσης να μπει πολύ σύντομα στο στόχαστρο της συντηρητικής πλειοψηφίας του Σώματος.

«Θα δείτε αυτές τις αποφάσεις να τίθενται υπό αμφισβήτηση και να διχάζονται ακόμα περισσότερο οι ΗΠΑ. Θα βρεθούμε σε αντιπαράθεση για πράγματα που δεν θα έπρεπε να αμφισβητούνται», συνέχισε.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μπάιντεν κάλεσε τους αμερικανούς ψηφοφόρους να προστατεύσουν το δικαίωμα στην άμβλωση, επιλέγοντας υποψήφιους που δεσμεύονται να το υποστηρίζουν τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...