216
Ιταλός στρατιωτικός απομακρύνει τη βόμβα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου από τον ποταμό Πάδο | REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Ιταλία: Η ξηρασία έβγαλε στην επιφάνεια του Πάδου βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2022, 17:18
Ιταλός στρατιωτικός απομακρύνει τη βόμβα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου από τον ποταμό Πάδο
|REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Ιταλία: Η ξηρασία έβγαλε στην επιφάνεια του Πάδου βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2022, 17:18

Η ξηρασία που πλήττει εδώ και μήνες την Ιταλία, δεν είναι επικίνδυνη μόνο για τους προφανείς λόγους, αλλά και για όσα αποκαλύπτει από τα βάθη του ποταμού Πάδου, του μεγαλύτερου της χώρας.

Τα νερά του Πάδου, που διασχίζει σχεδόν ολόκληρη την Ιταλία, υποχώρησαν τόσο, που βγήκε στην επιφάνεια μία βόμβα, σφηνωμένη στο βυθό από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Την Κυριακή, ειδικοί του ιταλικού στρατού πρώτα εξουδετέρωσαν και στη συνέχεια προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη της βόμβας, που ζύγιζε 450 κιλά και η οποία ανακαλύφθηκε στις 25 Ιουλίου, στη βόρεια Ιταλία, κοντά στο χωριό Μπόργκο Βιρτζίλιο.

Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης της βόμβας – Italian Army – 10th Engineer Regiment/ Handout

«Την βόμβα εντόπισαν ψαράδες στις όχθες του ποταμού Πάδου λόγω της μείωσης της στάθμης των υδάτων από την ξηρασία», είπε ο συνταγματάρχης Μάρκο Νάζι.

Τα νερά του ποταμού έχουν πέσει στο χαμηλότερο σημείο τους εδώ και 70 χρόνια και η Ιταλία έχει κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οι αρχές εκκένωσαν 3.000 κατοίκους της κοντινής πόλης για την επιχείρηση, ενώ έκλεισε προσωρινά ο εναέριος χώρος στην περιοχή και η κυκλοφορία στους δρόμους, τον σιδηρόδρομο και το ποτάμι.

Η βόμβα, αμερικανικής κατασκευής, περιείχε 40 κιλά εκρηκτικής ύλης. Αφού εξουδετερώθηκε στο σημείο, μεταφέρθηκε με μεγάλη προσοχή σε λατομείο περίπου 45 χλμ μακριά, όπου καταστράφηκε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...